Nå kommer E18 gjennom Bamble

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Stortingsproposisjonen sendes til Stortinget onsdag for Rugtvedt - Dørdal.

DEL

- Dette er en gledens dag for Bamble og Telemark, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud. Sammen med stortingsrepresentant Solveig Sundbø Abrahamsen fra Høyre kunne de nå klokken 10.00 fortelle at Regjeringen endelig har klart å få ferdig arbeidet med prosjektet.

Nå sendes saken til Stortinget slik at man kan få ferdigbehandlet blant annet nivå på bompengene. Som blir 42 kroner for en personbil for denne strekningen.

Fartsgrensen blir på 110 kilometer i timen, det blir fire felt og det blir full veibredde med veiskuldre.

- Arbeidet med veien starter i 2017 og meningen er at det skal stå ferdig i 2020. Dette blir også en del av strekningen Langangen - Dørdal, som nå da ligger inne, sier Hoksrud.

Arbeidet med den nye E18 gjennom Bamble kommer dermed senere igang enn det som var forutsatt, og langt senere enn det Bård Hoksrud tidligere har antydet for denne veien.

Strekningen som nå skal bygges er på litt over 16 kiometer og vil ha totale kostnader på rundt fire milliarder kroner. Staten tar 60 prosent av kostnadene med veien mens bilistene må betale 40 prosent av kostnadene, gjennom bompenger. Det blir også bare en bompengestasjon hver vei på strekningen.

Artikkeltags