Åpner E18 torsdag morgen

ÅPNER TORSDAG: Etter å ha vært stengt i nærmere èn uke, åpner E18 igjen torsdag morgen. Statens Vegvesen varsler at det kun vil være to felt som åpner, og slik blir det til godt ut i januar i følge en pressemelding.

ÅPNER TORSDAG: Etter å ha vært stengt i nærmere èn uke, åpner E18 igjen torsdag morgen. Statens Vegvesen varsler at det kun vil være to felt som åpner, og slik blir det til godt ut i januar i følge en pressemelding. Foto:

Etter å ha vært stengt siden fredag kveld, åpner nordgående felt av E18 igjen, torsdag morgen.

DEL

(Sandefjords Blad) Det melder Statens vegvesen i en pressemelding onsdag ettermiddag.

– Klokken 06:00 torsdag 19. desember åpner Statens vegvesen nordgående løp av E18 ved Bommestad i Larvik for toveistrafikk. Dermed slipper Larvik sentrum belastningen med gjennomgangstrafikk, skriver Vegvesenet.

Det har vært kaos i trafikk rundt Larvik de siste dagene, etter raset som gikk like før 23.00 fredag kveld, ettersom all trafikk har blitt ledet igjennom Larvik sentrum.

Tirsdag ble deler av de resterende fjellmassene sprengt bort, og siden har det blitt jobbet på spreng for gjenåpne veien.

– Det blir nødvendig med en nattestenging fra torsdag kl. 21:00 til fredag kl. 06:00. Deretter blir det døgnåpen vei med toveistrafikk i nordgående løp av E18. Dette kommer til å vare en tid ut i januar. Det blir fartsgrense på 50 km/t så lenge det er toveistrafikk i nordgående løp, skriver Vegvesenet i pressemeldingen.

De beskriver sprengningen tirsdag morgen som vellykket.

– Det er fremdeles en del løst fjell i skjæringen i sørgående felt, og skjæringen må renses og sikres før det kan settes på trafikk der, sier avdelingsdirektør Tore Kaurin i Statens vegvesen.

Artikkeltags