Braste inn i bom på E18 – hevder han ble blendet

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingen personer kom til skade i hendelsen.

DEL

Litt før klokken ett natt til onsdag kjørte en trailer inn i en bom på E18 ved Farriseidet.

Ifølge operasjonsleder Per Arne Amundsen ved politiet distrikt Sør-Øst var det veiarbeid på stedet, og traileren kom ut av tunnelen hvor det var satt opp automatisk trafikkdirigering.

– Det foregår veiarbeid på stedet, og sjåføren sa til politiet at han ble blendet av lys på stedet, forteller Amundsen.

På grunn av veiarbeidene ble trafikken i begge retninger ledet gjennom nordgående løp i Larvikstunnelen, og bommer ledet trafikken over i sørgående felt igjen utenfor tunnellen.

Trailersjåføren har ikke vært oppmerksom på dette, og kjørt rett fram i stedet for å svinge inn på sørgående felt igjen.

Ifølge fotograf Geir Eriksen, som var på stedet kort tid etter hendelsen, har traileren truffet og knekt en bom, før han fortsatte noen hundre meter i feil felt, hvor det kom møtende trafikk.

– Hastigheten på stedet er satt ned til 50 kilometer i timen, men bilene kom susende i mye høyere hastighet, forteller Eriksen.

– En trailer kom så fort at han nesten ikke klarte svingen. Da valgte politiet å sette på blålys slik at folk bremset ned, noe som hjalp betraktelig. Politiet på stedet var ganske oppgitt over hvor lite hensyn folk tar til den nedsatte hastigheten, sier Eriksen til Østlands-Posten.

Ifølge operasjonsleder Per Arne Amundsen ble sjåføren av traileren, en mann i 50-årene, førerkortet beslaglagt på stedet.

Artikkeltags