Elever ved Tvedestrand barneskole inviteres over grensa: – Flytt til oss

Frp sin ordførerkandidat i Risør, Magnus Stø Kittelsen vil gi elevene på Tvedestrand barneskole plass på Hope skole i Risør.

Frp sin ordførerkandidat i Risør, Magnus Stø Kittelsen vil gi elevene på Tvedestrand barneskole plass på Hope skole i Risør.

Artikkelen er over 1 år gammel

Frp sin ordførerkandidat i Risør, Magnus Stø Kittelsen ønsker å tilby elever som går på den slitne barneskolen i Tvedestrand, mulighet til å få plass på Hope barneskole i Risør.

DEL

Barneskolen i Tvedestrand, råtner på rot, mener mange. Kampen om forbedring har pågått i årevis der elever klager på inneklima og dårlige forhold. Om man nå skal samle alle skolene til en ny og felles skole for alle grendeskolene i nabokommunen, farger definitivt valgkampen i Tvedestrand.

Fra Laget til Hope

Kittelsen kaster nå ut en tanke, på hvordan det hele kan løses i et eventuelt påvente av ny fellesskole, eller utbedring av den eksisterende: - Flytt elevene til oss, sier han.

–  Det er store diskusjoner om Tvedestrand barneskole, uansett hva som velges vil det ta tid før noe står klart. Jeg ønsker å gi elevene audiens over grensa, sier Kittelsen.

Politikeren forteller han har merket seg debatter på sosiale medier, der man er dypt fortvilet over situasjonen på Tvedestrand barneskole.

– Jeg tenker at de barna som bor i området ved Laget, kan få mulighet til å komme til Risør og Hope skole. Det vil være praktisk, mener han.

Gjengjelde tjenesten

Kittelsen ønsker at Risør kommune, skal legge til rette for å gi barna plass over grensa.

– Barna som nå går på barneskolen i Tvedestrand, kan få anledning til å komme til Hope barneskole i den perioden, eller i en lengre tidsperiode hvis elevene og foreldrene selv ønsker dette, sier han.

Det er tidligere fremforhandlet en økonomisk avtale med Tvedestrand kommune, vedrørende kostnadene med at Røysland elevene i sin tid skulle få gå på skole i Tvedestrand. Disse elevene går fortsatt på skole i nabokommunen.

– Jeg synes vi skal legge til rette for at vi i Risør, nå kan gjengjelde tjenesten med å vise vei over grensa og at de kan komme hit til oss nå når de trenger det, sier Kittelsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken