Emma (16) sto som en levende vegg – sendte Risør til topps

TOPPER TABELLEN: Risør J16 ligger på en foreløpig førsteplass på tabellen. Bak fra venstre: Karmen Solheim Svendsen, Tuva Hansen, Oda Flåta Fagerbakke, Thea Nipe, Malin Haugland Pedersen, Camilla Dahle, Tina Selåsvassenden. Midten fra venstre: Annabell Olsen, Tomine Hope Aamo, Ida Axelsen. Helt foran: Emma Jensen Mesel.

TOPPER TABELLEN: Risør J16 ligger på en foreløpig førsteplass på tabellen. Bak fra venstre: Karmen Solheim Svendsen, Tuva Hansen, Oda Flåta Fagerbakke, Thea Nipe, Malin Haugland Pedersen, Camilla Dahle, Tina Selåsvassenden. Midten fra venstre: Annabell Olsen, Tomine Hope Aamo, Ida Axelsen. Helt foran: Emma Jensen Mesel. Foto:

Emma Jensen Mesel (16) tok over halvparten av skuddene som kom fra Tvedestrand.

DEL

Risør J16 tok mandag kveld et meget sterkt bortepoeng med 16–16 mot serievinneren de to siste sesongene, Tvedestrand, i Mjåvann Idrettshall.

– Vi lå under med fire mål og fikk en haug med utvisninger, men vi klarte å holde hodet kaldt og intensiteten oppe, sier trener Benedicte Ommundsen Smedby til Aust-Agder Blad.

Kampens store spiller var Risør-målvakt Emma Jensen Mesel, som frustrerte Tvedestrand-spillerne med vanvittige 54 i redningsprosent.

– Alle klarte å holde hodet kaldt i de tøffeste periodene av kampen, og vi fikk Tvedestrand til å score minimalt med mål da det var mange utviste på laget. Vi klarte til og med å score noen mål selv, sier Mesel.

Sjumålsscorer

Fremover på banen leverte Annabell Olsen sju scoringer, mens Karmen Solheim Svendsen og Tuva Hansen hadde tre fulltreffere hver. Tina Selåsvassenden scoret to og Ida Axelsen noterte seg for én scoring.

– De på benken gjorde en god jobb med å heie selv i de dårligere periodene. Spillerne på banen var også̊ gode til å heie på hverandre og støtte hverandre. Det var også kjempebra at de i angrep ikke gir opp, selv om de ikke kommer gjennom de første gangene. Og selvfølgelig Thea (Nipe) som har hatt et skikkelig comeback og er helt rå, sier Mesel.

Poenget mot Tvedestrand gjorde at Risør inntok tabelltoppen med ti poeng etter sju kamper. Risør kan imidlertid bli forbigått dersom lagene bak på tabellen vinner sine hengekamper.

Flere poeng enn hele forrige sesong

Risør J16 tar nå kampfri fram til nyttår etter å ha tatt fem av seks mulige poeng den siste uka.

– Jeg er godt fornøyd med høstsesongen. Egentlig har det gått bedre sportslig enn det som var målsettingen. Jentene jobbet knallhardt med styrke og løpetrening da hallen var stengt på grunn av koronaen, som vi får igjen for nå, sier Smedby.

– At vi har tatt flere poeng denne høstsesongen enn vi gjorde totalt sett i fjor, viser at jentene har hatt en bra sportslig utvikling. Det blir bra om vi kan få noen av disse opp på damelaget, fortsetter Risør-treneren.

Neste kamp for Risør J16 er borte mot Grane 2 lørdag 16. januar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken