Gå til sidens hovedinnhold

Eneveldet er gjeninnført: Statsforvalteren har talt: Hele «gamle E18» skal tilbakeføres

Nye veier – Ny E18 bevarer natur, sier vel da egentlig Statsforvalteren når det bestemmes å overkjøre lokaldemokratiet og næringslivets ønske om å beholde gamle E18 (deler i alle fall).

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Men dersom den Nye E18 gjennomføres vil en voldsom ødeleggelse av uberørt natur bryte seg gjennom berg og fylle dal, som unnskyldes med at de «tilbakefører» til natur den eksisterende E18. Den gamle veien vil egentlig ha kapasitet stor nok i mange tiår enda. På den strekningen er det aldri kø – unntatt når Mesta driver med vedlikehold.

Det ser ut til at kostnader heller ikke spiller noen rolle. Bompenger fra trafikantene skal sikkert betale gildet!

Da går bevilgningsspørsmålet i boks i den sittende regjering, som sikkert øser 11 milliarder av oljefondets framtidige pensjoner. Lokaldemokratiets iherdige forsøk på å få en mer samfunnsmessig tjenlig vei overkjøres av statsforvaltningen!

«Statsforvalteren» skal vel egentlig bare påse at lover og forskrifter overholdes, ikke opptre som statsmakt, men forvalte Stortingets vedtak. I dette tilfellet opptrer han eneveldig – slik jeg i avisen AAB leser hva han har bestemt. Jeg reagerer på at han eneveldig kan overstyre lokaldemokratiet. Jeg håper ikke Risørs formannskap/bystyre og ordfører bøyer seg uten ytterligere kamp.

Den nye E18 vil legge Risør enda lenger utenfor allfarvei tre kilometer lenger ut til Risør. Man lokker med en ny Risørvei, men den trengs egentlig ikke. Totalt blir det lenger og mer kostbar kjørevei, med tidstap og økt kostnad for pendlerne som byen er avhengig av. Trafikksikkerheten fram til Risør med ny vei raserer både nærings- og boområder. Vi trenger bare gang- og sykkelvei fram til Vinterkjær.

Det ser ikke ut til at kostnader heller spiller noen rolle. Bompenger fra trafikantene skal sikkert betale gildet!

Da går bevilgningsspørsmålet i boks i den regjering vi for tiden har. Valget til høsten kan endre grunnlaget totalt. Jeg håper fornuften seirer, da i alle fall! Men det er synd hvis skadene allerede er påbegynt.

Min mening er altså at vi i Risør ikke er tjent med Nye Veiers forslag i det hele tatt. Vi klarer oss bedre uten.

Jeg håper hele prosjektet utsettes så lenge at noen med bedre fornuft kan reagere.

Kommentarer til denne saken