Er vi på vei til dødens forgård?

Terje H. Henriksen mener vi må ha litt is i magen før vi avlyser sommeren. Arkivfoto: Juni Wendelin Fasting

Terje H. Henriksen mener vi må ha litt is i magen før vi avlyser sommeren. Arkivfoto: Juni Wendelin Fasting Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi er ikke et land befolket med fem millioner idioter. Vi har forstått at vi har en pandemi, at den er farlig, at vi helst skal holde oss inne, at vi ikke skal gå på restaurant og ikke reise på hytta. Vi har også evnen til å tenke selv. Jeg begynner nå å bli passe lei deler av den tabloide presse og dommedagsprofeter som virkelig gjør sitt for å skremme vannet av oss. Nylig leste jeg et stykke i Dagbladet som handlet om en gruppe pensjonister om bord på et cruiseskip i Middelhavet. Det var ikke påvist smitte om bord og de hadde det greit men var bekymret for de ikke fikk reise hjem fra Frankrike. Ryktet gikk at skipet nå var på vei videre til Genova i Italia og journalisten i Dagbladet valgte da like godt å bruke følgende overskrift «På vei til dødens forgård». Det eneste tabloidavisene oppnår med slike omtaler (bortsett fra å selge flere aviser) er å spre frykt blant folk.

Det samme gjelder dommedagsprofeter (ofte med medisinsk bakgrunn) som forteller oss at dette vil dra ut i årevis. Avlys sommeren nå blir vi fortalt selv om de fleste eksperter mener at vi er tilbake til «normalen» senest i mai. Hva gjør dette for eksempel med hotellbransjen? Jo, folk får panikk. Folk avbestiller konferanser, ferieopphold og brylluper. Ikke bare i mai men også i juni, juli og august. Dette betyr at hoteller som trolig hadde klart seg bra muligens ikke gjør det like vel. Rådet mitt til dere som planlegger ferie i Norge til sommeren er: Ha litt is i magen for sommeren er langt fra avlyst.

En ekspert (av den mer negative sorten) som jeg snakket mer her om dagen mente at ting aldri ville bli som før. Folk ville holde seg mer hjemme, handle mer på nett og reise mindre på ferie til utlandet. Tullball. Jeg har jobbet i restaurantbransjen siden før denne fyren ble født og jeg har fått med meg noen influensaepidemier av typen fugl og svin samt SARS og ebola. Det er mulig vi ikke ble like hardt rammet da men vi ble like skremt av både myndigheter og presse. Mennesker er en sosial rase og det er påfallende hvor raskt dagliglivet kommer tilbake til normalen. Folk savner det å kunne sitte på kafé, reise på ferie og snakke med andre uten å være redd for å dø eller å smitte den ved siden av.

Jeg forstår restriksjonene som er nå og vi retter oss etter de. Jeg forstår også alvoret og jeg ønsker ikke at noen skal dø for at jeg skal drive restaurant. Da vil jeg heller stenge for godt. Når det er sagt så nekter jeg å sitte i mars måned å avlyse sommeren. Snart går vi i gang med vårpussen på Pir 1 og vi har enda ikke skrinlagt planene om ny utereservering. Jeg tror fremdeles vi kan få en kanonsommer men tar jeg feil og restriksjonene skulle vare over sommeren så skal jeg om ikke annet gå ned med flagget til topps.

Terje H. Henriksen
Optimist og restaurantdriver

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken