Et veldig spennende USA-eventyr

Trond Nøstvold Tou, ansvarlig redaktør i Aust-Agder Blad.

Trond Nøstvold Tou, ansvarlig redaktør i Aust-Agder Blad. Foto:

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nylig var Tor Kjetilson Moe fra Gjerstad Products i Las Vegas i USA på en stor bygg- og anleggsmesse. Den daglige lederen for firmaet som produserer skuffer til gravemaskiner nærmer seg nå en gigantkontrakt på levering av maskinskuffer «over there».

– Vi har vært i dialog en stund, men det var på bygg- og anleggsmessa at vi fikk et formelt møte med maskinprodusenten i USA, sier Moe.

Hvis kontrakten går i orden, så vil altså produktene fra Gjerstad lages for det amerikanske markedet. Fra før produserer Gjerstad-bedriften skuffer for amerikanerne i det norske og svenske markedet.

Historien til Gjerstad Products strekker seg helt tilbake til 1964, og produksjonen av maskinskuffene har gjort bedriften til en nøkkelbedrift i Gjerstad. På lista over høyest omsetning i kommunen i 2018, så topper maskinskuffeprodusenten soleklart med en omsetning på hele 158 millioner kroner. I Risør og Gjerstad sett under ett var det bare Ims Technologies som omsatte for mer med 210 millioner kroner.

Den mulige kontrakten i USA er utrolig spennende nyheter, spesielt i disse koronatider, hvor næringslivet over hele landet er nede i knestående. En slik kontrakt kan bli gull verdt når dette eventuelt går i orden for Gjerstad Products. Samtidig er det jo en honnør til en lokal industribedrift, som produserer varer av en så høy kvalitet.

Historier fra næringslivet er for øvrig noe av det som blir aller best lest på austagderblad.no. Så har du et godt tips om bedrifter som gjør det bra, eller andre historier fra arbeidslivet, så tips oss gjerne. Enten direkte til meg, eller til en av journalistene våre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken