Det har vært lite registrert korona-smitte i Risør i løpet av julehelgen. Det er opplever ordfører Per Kristian Lunden som oppløftende, men han tror det også kan ha sammenheng med at relativt få har testet seg.

Flere testsvar tirsdag

Ordfører Lunden opplyser til Aust Agder Blad at det var mer aktivitet ved testestasjonen i Risør i dag mandag, og at nye resultater vil foreligge i morgen, tirsdag.

Den 22. desember ble det registrert én positiv og to inkonklusive (usikre) fra i alt 29 PCR-tester i Risør.

Lille julaften var det én positiv av 13 PCR-tester. Første juledag ble det registrert én ny positiv PCR-test, som tidligere var registrert som inkonklusiv. I tillegg var det registrert en positiv selvtest.

Andre juledag kom det melding om nok én positiv PCR-test. Dette var fra en utenlandsk besøkende i kommunen.

" Alt er i alt er dette svært få tilfeller i Risør sammenlignet med andre kommuner" skriver Risørs ordfører i en epost til AAB.

Gjelder spesielt de mellom 7 og 18 år

Oppfordringen fra kommuneoverlege og kriseledelse i Risør kommune er å teste seg ved symptomer. Oppfordringen om testing gjelder spesielt for barn og ungdom mellom 7 og 18 år der alle med symptomer kan hente en hurtigtest hver ved testestasjonen.

Personer i karantene kan hente to tester. Det er viktig å teste seg hvis man snufser, har vondt i halsen eller opplever andre symptomer. Årvåkenhet og aktiv testing fram mot skolestart etter nyttår er viktig for at skolene kan fortsette med så normal virksomhet som mulig.