Gjerstad Idrettslag hadde hele ti unge langrennsløpere med seg til Høgås i Evje søndag.

De ti løperne var fordelt på fem lag. Det ble ingen pallplasseringer, men flere av lagene var ikke langt unna. Nærmest kom Gudrun Fidje Gryting og Erling Gryting Hafredal, som ble nummer fire i 13-14-årsklassen. Det var like i underkant av seks sekunder opp til tredjeplass, mens det var et snaut halvminutt opp til den suverene vinnerduoen fra Birkenes IL.

I den samme klassen fulgte Noah Libekk Haugen og Mathias Songe Aasbø på tiendeplass, ett minutt og 41 sekunder bak førsteplass og ett minutt og ti sekunder opp til Gjerstad IL-kameratene på fjerdeplassen.

I 15-16-årsklassen ble søndølingen Fredrik Johnsen og Halvor Sørbø nummer seks. Det var 22 sekunder opp til vinnerne, men bare åtte sekunder bak den siste pallplassen. Det var et hav av tid ned til resten.

 

Ole Jørgen Gryting Hafredal og Per Olav Trydal gikk inn til åttendeplass i 11-12-årsklassen. Det var to minutter og 46 sekunder opp til vinnerduoen fra Otra IL, mens det var et drøyt minutt opp til tredjeplassen.

I 15-16-årsklassen gikk Kristina Fidje Gryting og Solfrid Emblem Holte inn til åttendeplass. De var to minutter og 13 sekunder bak vinnerduoen fra Rogaland og Kveneland/Figgjo. Det var snaut to minutter opp til pallen for Gjerstad-jentene.

Det var totalt 63 lag som fullførte Vindbjartmixen søndag.

Neste helg venter sesongens høydepunkt for mange løpere i Gjerstad Idrettslag, for da går Oslo Skifestival av stabelen. Da får løperne testet seg mot de beste i selveste Holmenkollen.

Gjerstad IL hadde også med seg tre utøvere på norgescupen for juniorer på Konnerud fredag. De er egentlig skiskyttere, men fikk testet langrennsformen. Ingrid Emblem Holte (17) gikk inn til 82. plass av totalt 106 løpere. Hun var tre minutter og 20 sekunder bak vinneren etter fem kilometer fristil.

I herrenes 19-20-årsklasse gikk både Kristian Aasbø (18) og Ånon Flåta (18). Av totalt 231 løpere ble Aasbø nummer 117, snaut tre og et halvt minutt bak vinneren. Flåta fulgte på 126. plass med drøyt tre og et halvt minutt opp til førsteplassen. De gikk ti kilometer fristil. Neste runde i norgescupen i skiskyting er første helgen i februar i Os i Østerdalen.