Gå til sidens hovedinnhold

FHI rapporterer om koronasmitte i Risør

Folkehelseinstituttet (FHI) rapporterer tirsdag kveld om at én person er koronasmittet i Risør. Kommuneoverlegen sier derimot at han ikke kjenner til noe smittetilfelle.

Det kommer frem på nettsidene til FHI, i statistikken som rapporterer funn av smittsomme sykdommer.

Ifølge VG, som også følger FHIs statistikk, og fører statistikk over rapportene daglig, skal smittetilfellet være påvist i dag, tirsdag 15. september.

Da AAB kontakter ordfører Per Kr. Lunden sent tirsdag kveld kan han verken bekrefte eller avkrefte tallet fra FHI.

– Jeg hadde møte med kommuneoverlege Hans Tomter klokken tolv i dag formiddag (tirsdag, journ. anm) og han visste ikke om noen smittetilfeller da, skriver Lunden i en kommentar til AAB og legger til at kommuneoverlegen skal få beskjed umiddelbart om det er påvist smitte i Risør.

AAB har forsøkt å få kontakt med kommuneoverlege Hans Tomter, men han har ikke besvart våre henvendelser, sent tirsdag kveld.

Tidligere ha det vært feilrapportering i FHIs tall, som senere er blitt rettet opp. Da tilfellet ikke kan verifiseres av lokale myndigheter, står tallet derfor ubekreftet lokalt, på nåværende tidspunkt.

Oppdatering 06.50: Kommuneoverlege i Risør, Hans Tomter, sier tidlig onsdag morgen at han ikke kan bekrefte FHIs tall.

– Jeg kjenner ikke til at noen person med bostedsadresse Risør, har testet positivt, skriver han i en SMS til Aust Agder Blad.

Kommentarer til denne saken