Søndeled har fått vannet tilbake - slik løste de floka

KOM IKKE TIL: Dermed måtte mannskapene fra kommunen improvisere. De fikk lånt en brannslange fra Sivilforsvaret i Arendal og sikret på den måten tilgang på bruksvann for Søndeled.

KOM IKKE TIL: Dermed måtte mannskapene fra kommunen improvisere. De fikk lånt en brannslange fra Sivilforsvaret i Arendal og sikret på den måten tilgang på bruksvann for Søndeled.

Artikkelen er over 2 år gammel

Sju mann fra teknisk avdeling i Risør kommune jobbet på spreng for å finne en midlertidig løsning, så innbyggerne skulle få bruksvann.

DEL

Søndeled sto uten vann fra i går formiddag, trolig fordi en vannledning på Bråten på Akland ble skadet av flom. Den høye vannstanden førte også til at mannskapet i teknisk avdeling i Risør kommune ikke kunne undersøke saken nærmere.

Fare for liv og helse

- Forholdene på bruddstedet gjorde at et slikt arbeid ville medført fare for liv og helse, sier arbeidsleder Yngve Hansen til AAB tidlig mandag morgen.

Dermed måtte mannskapet på sju lete etter andre løsninger. Rundt klokka 20 i går kveld lyktes de i å legge 800 meter med brannslange som sikret bruksvann til innbyggerne som hadde mistet vannet i løpet

- Vi tror alle har vann nå. Vi har ikke meldinger som tilsier noe annet, sier Hansen.

Lånte slange av Sivilforsvaret

Brannslangen som løste floka måtte hentes hos Sivilforsvaret i Arendal, og på grunn av vanskelige kjøreforhold på E18 ble det en omfattende oppgave. Folk som skulle ut og titte på været, gjorde ikke saken bedre, ifølge politiet.

- Det var en krevende dag, men hele mannskapet jobbet veldig bra, sier Hansen.

Mandag morgen ligger det fortsatt en steinrøys over bruddstedet på Akland. Hansen vil nå undersøke om det er forsvarlig å begynne og lete etter årsaker.

- Før vi har kommet skikkelig til kan vi ikke si hvor lenge vi må bruke den midlertidige løsningen, men det er grunn til å tro at skaden er såpass omfattende at det vil kunne ta tid å fikse.

- Vil innbyggerne merke noen forskjell på vanntilgangen mens bruksvannet kommer fra brannslangene?

- Jeg tror ikke det. Vi håper dette skal gå som vanlig, sier Hansen.

Bekk ble til elv

Det er en bekk fra Molandsvann som blir til en elv ved kraftig nedbør som førte til oversvømmelsen i området. Vannet stod høyt, men ikke så høyt at det var grunn til evakuering for folk som bor på stedet.

Ikke vann på SIVA

SIVA-anlegget har fortsatt ikke vann.

- Vi turte ikke presse kapasiteten i de midlertidige slangene for mye. Derfor måtte vi vente til i dag. Vi har mannskaper på vei dit nå, sier Hansen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken