Store problemer etter nedbør

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Oppdatert med nye bilder fra Søndeled: De store nedbørsmengdene fortsetter bare å volde distriktet vårt med utfordringer.

Bildet over er ved Nesbrua i Gjerstad, der en mann, med tilhørende katt, skal ha forsøkt å kjøre over i ettermiddag. Bilen skal ha blitt tatt av vannmassene, men både mann og firbeint skal ha kommet seg ut. Bilen ble berget, kun kort tid etter.

Sjåføren selv sir til AAB at han hadde kjørt over brua tidligere i dag, andre veien, men at vannet hadde steget noe på vei tilbake.

-Det var en ekkel følelse når vannet steg inni bilen. Men jeg måtte prøve å få ut katta som jeg hadde med meg i et eget bur, sier han.

Inn, men ikke ut

På Søndeled er det også mye vann, fortsatt. Cecilie Schibstad Øverland skulle hente barna i barnehagen, og fikk anledning til å kjøre inn over brua for å hente, men på vei tilbake ble hun beordret til å avvente. Vannmengdene går nå over brua, og renner nedover i veiløpet mot Søndeledtunet.

-Jeg har en liten bil, og kom meg inn for å hente barna, men jeg kommer ikke ut igjen, sier Øverland.

-De med større biler kan komme seg mot Risør, men ikke mot Gjerstad, sier hun.

Det bekreftes av mannskaper i kommunen i ettermiddag, at veien mellom Søndeled og Fiane er stengt. Omkjøring er via E18.

Ser ikke lyst ut fremover

Værmeldingen tyder ikke på at problemene og skadene blir mindre i dagene fremover. I følge Yr.no skal det fortsette å regne noe i kveld, men at det i morgen skal ta seg opp igjen, da det kan falle opptil 20 mm. Det er dog ingenting sammenlignet med varselet for torsdag, der yr melder så mye som 68 mm med nedbør, i løpet av ett døgn.

Artikkeltags