– Ansvaret ligger hos alle

Vil Integrere: Leder av Frelsesarmeen i Risør Gyda Heie Hansen og Viviana Halvorsen Olsen ved Flerkulturelt Fellesskap vil samle folk.Foto: Juni Wendelin Fasting

Vil Integrere: Leder av Frelsesarmeen i Risør Gyda Heie Hansen og Viviana Halvorsen Olsen ved Flerkulturelt Fellesskap vil samle folk.Foto: Juni Wendelin Fasting

Artikkelen er over 3 år gammel

På torsdag inviteres hele Risørs befolkning til flerkulturell aften.

DEL

For ganske nøyaktig ett år siden inviterte den da nyoppstartede gruppen Flerkulturelt Fellesskap til Flerkulturell Aften. Der håpet de å samle flyktninger og Risør-folk for øvrig til en minglekveld for at man kunne stifte bekjentskap med hverandre. Det gikk over all forventning. Nærmere 300 personer stilte opp.

Siden den gang har Flerkulturelt Fellesskap i snitt gjennomført arrangementer én gang i måneden for å styrke integreringen av flyktninger i byen. De har arrangert nissefest, akedag, klatredag, markering av fredsdagen og kvinnedagen, for å nevne noe.

– En unik sjanse

På torsdag er det igjen duket for Flerkulturell Aften. Risør Frivilligsentral og Frelsesarmeen er med på laget, og kvelden finner sted hos sistnevnte.

– Dette er en unik sjanse for de lokale Risør-væringene til å bli kjent med resten av verden og å vise at vi i Risør tar vare på flyktningene og dem som kommer. Vi må vise at vi tar arbeidet med integrering seriøst, for det ansvaret ligger hos absolutt alle, sier Viviana Halvorsen Olsen på vegne av Flerkulturelt Fellesskap.

Hun belyser hvor lite som skal til for å gjøre andres hverdag litt lysere.

– Ta kontakt, vis et smil, si hei eller vær med på et arrangement som dette. Det skal ikke mer til. Vi vil at flyktningene skal føle at de er en del av byen og har tilhørighet. Det er viktig for alle mennesker å ha noen som bryr seg og å ha tilhørighet til et fellesskap. Det er viktig noen ganger å huske på hvor heldige vi er i trygge Norge. Det er ikke hverdagen for alle, sier Olsen.

Sang og internasjonal mat

Den flerkulturelle kvelden byr på underholdningsinnslag i form av sang fra lokale, unge sangere, mat fra flere kulturer og generelt samvær og samtaler.

– Det er mange fine opplevelser når man kommer sammen sånn, og det skal ikke være noe press til at det skal være så mye på programmet. Det skal være rom for å knytte bånd. Vi skaper møteplasser og arenaer hvor man kan møtes og bli kjent på tvers av kulturer og bakgrunn. sier Olsen.

– Man lærer så utrolig mye

For lederen av Frelsesarmeen i Risør Gyda Heie Hansen var det ingen tvil om at de ville være med å arrangere aftenen i år også.

– De som ikke kommer går glipp av så mye. Det er så fantastisk å være sammen med flyktningene. Man lærer så utrolig mye. De er veldig flotte folk som har mye erfaring og er veldig åpne for å lære om det landet de har kommet til. Min beste venninne er en muslimsk flyktning, uten tvil, sier Hansen.

Artikkeltags