Gå til sidens hovedinnhold

- Vi gjør den enkelte flyktning en gedigen bjørnetjeneste

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Torsdag 14. desember ble det gjort et vedtak i bystyret om bosetting av flyktninger i Risør kommune. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har bedt Risør kommune om å ta imot 10 flyktninger i 2018, og dette ble støttet av rådmannen. Bystyret valgte imidlertid å gå for Arbeiderpartiet og Venstres forslag om å ta imot 20 flyktninger. Jeg mener at bystyret her burde fulgt integrerings- og mangfoldsdirektoratets anbefaling.

Så lenge Risør kommune er i stand til å ta vare på og integrere flyktninger, samtidig som vi oppfyller krav for integrering av de som er bosatt i tidligere år, er 10 flyktninger i året innenfor hva som er forsvarlig. Det er tross alt snakk om menneskeliv, og vi skal absolutt ta godt vare på de som trenger det og gi dem de har krav på. Trygghet, integrering og tilhørighet. Det er viktig at disse tre punktene blir opprettholdt for at flyktninger og våre innbyggere skal ha det godt i vår by.


Men når Risør bystyre går inn for å ta imot 20 flyktninger, selv om rådmannen og direktoratet har anbefalt oss å bosette bare 10, burde vedtaket følges av en god begrunnelse for hvorfor det synes påkrevd å doble antallet.
 

Satt seg inn i saken

Flyktningetjenesten sier at de har kompetanse og kapasitet til å motta åtte flyktninger. Vi har allerede 61 flykninger å følge opp fra 2016 og VIRK jobber kontinuerlig med å etablere språkpraksisplasser, hvor behovet er større enn plasser man klarer å etablere.

Bystyret burde satt seg inn i hvor mange som er forsvarlig å bosette før det ble fattet et vedtak i denne saken. Det sier seg selv at vi går inn for å ta inn flere enn vi klarer å integrere, gjør vi den enkelte flyktning en gedigen bjørnetjeneste.

Kommentarer til denne saken