Fortsatt ledelse for Mathisen-brødrene – kan bli en thriller om EM-gullet

KJEMPER OM EM-GULL: Tomas (bak) og Mads Mathisen gjør det skarpt i U23-EM i Vilamoura. Tvillingbrødrene fra Risør leder før siste dag.

KJEMPER OM EM-GULL: Tomas (bak) og Mads Mathisen gjør det skarpt i U23-EM i Vilamoura. Tvillingbrødrene fra Risør leder før siste dag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mads og Tomas Mathisen (22) leder med knapp margin før torsdagens avgjørende seilaser.

DEL

Niende-, tolvte- og femteplass var fasit på onsdagens tre seilaser for Mads og Tomas Mathisen, som beholder ledelsen i U23-EM i 49er i portugisiske Vilamoura når én dag og fire planlagte seilaser gjenstår.

Tvillingbrødrene fra Risør har like mange poeng som det polske laget bestående av Mikolaj Staniul og Jakub Sztorch på sølvplass, men Team Mathisen leder på førsteplassen fra en seilas tirsdag.

– Det har vært en tøff dag. Vi hadde ikke helt dagen, og vi hadde dårlige starter. Vi rundet alltid veldig langt bak på første merket, og så seilte vi oss opp hele tiden, oppsummerer Tomas Mathisen overfor Aust-Agder Blad.

Ned til sveitsiske Maxime Bachelin og Arno De Planta på bronseplass er det åtte poeng. Det er ni poeng fra Mathisen-brødrene til utenfor pallen.

Mathisen-brødrene har satt seg som mål å ta medalje i U23-EM.

Britiske Nick Robins og Sam Batten ligger for øvrig på andreplass i regattaen, men de seiler i åpen klasse, da Batten er overårig. U23-EM i Vilamoura er den siste konkurransen for Mathisen-brødrene som juniorseilere.

Totalt deltar 29 båter i årets U23-EM. Team Mathisen er en av tre norske båter. Jostein Aker og Jacob Undrum fra Tønsberg Seilforening er nummer 21, mens Alexander Klippenberg og Jeppe Nilsen fra Kongelig Norsk Seilforening ligger på 24. plass.

Mathisen-brødrene har hatt en meget god andre halvdel av 2019, der de vant det tyske juniormesterskapet som sin første seier i 49er-klassen, før de kort tid senere ble nummer to i knalltøff konkurranse i det tyske seniormesterskapet.

Under U23-VM i Risør tidligere i år kom Mathisen-brødrene på sjetteplass – med tre ikke-europeiske båter foran seg på resultatlisten. I mai tidligere i år tok de bronse som tredje beste U23-båt i senior-EM i engelske Weymouth.

Det har vært et langsiktig mål for Mathisen-brødrene å kvalifisere seg til neste års OL i Tokyo. Neste og siste mulighet kommer i verdenscupen i italienske Genoa i april.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken