– Oppturen startet da jeg ga meg

FRA BALLSPILLER TIL ULTRALØPER: Svein Vestøl spilte 13 sesonger i Jerv. Nå er han følger han klubben fra tribuneplass. Riktignok når han ikke løper ett døgn i strekk, som her. Du kan lese mer om Vestøl i tirsdagens papirutgave av Aust-Agder Blad.

FRA BALLSPILLER TIL ULTRALØPER: Svein Vestøl spilte 13 sesonger i Jerv. Nå er han følger han klubben fra tribuneplass. Riktignok når han ikke løper ett døgn i strekk, som her. Du kan lese mer om Vestøl i tirsdagens papirutgave av Aust-Agder Blad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I 13 sesonger spilte Svein Vestøl (41) på venstrebacken til Jerv. Nå er han en av mange austegder som lar seg begeistre av klubbens eventyrlige sesong.

DEL

I 1986 rykket Jerv ned fra nivå to i norsk fotball. Denne sesongen er Grimstad-klubben tilbake, og med to kamper igjen av årets sesong er det bare ett poeng opp til Hødd på den siste omspill-plassen.

Blir det full klaff i sesonginnledningen kan Jerv bli tidenes første lag fra Aust-Agder i eliteserien.

– Oppturen startet da jeg ga meg, spøker Svein Vestøl.

Over 350 kamper

41-åringen fra Gjerstad spilte 13 år i Jerv. De fleste sesongene var i tredjedivisjon, med unntak av 2002, 2003 og 2012. Da han ga seg etter 2012-sesongen hadde han spilt et sted mellom 350 og 400 kamper for klubben.

Fra arkivet: Blir tredje gjersdøling i Jerv-forsvaret?

– Det er veldig gøy å følge med. Steinar Pedersen og det sportslige apparatet som har kommet inn har virkelig løftet klubben, sier Vestøl, som fortsatt bor i Grimstad.

Før 2014-sesongen hentet Jerv inn den tidligere Start-profilen Steinar Pedersen på trenerbenken. Peer Danefeld fikk reiseplass, til tross for at han hadde rykket opp fra tredje- til andredivisjon året før.

Fra arkivet: Gjerstad og Risør «halve» Jerv

Omspill i sikte

Steinar Pedersen tok utfordringen i andredivisjon med begge hender. Til overraskelse for de fleste rykket klubben opp til førstedivisjon. Der hadde ikke Jerv - eller noe annet lag fra Aust-Agder - vært siden 1986. Den gangen var førstedivisjon delt inn i to avdelinger. Dermed har Jerv allerede levert fylkets beste fotballplassering noensinne.

– Mot slutten av min tid i Jerv - jeg tror det var i 2010 - ble det satt en målsetting om å etablere seg i førstedivisjon innen 2015, minnes Vestøl.

Fra arkivet: Risør-gutt midtbanestrateg i Jerv

Denne sesongen har laget overrasket mange i førstedivisjon. Av mange var Jerv tippet på nedrykk, men i stedet kan det blir omspill til eliteserien.

– Med seier over både Bærum og Follo i de to siste kampene bør det holde til å ta en omspill-plass, men veien frem til eliteserien er fortsatt lang, sier Vestøl.

Muligheten er der også for å møte Start i omspill. Kristiansanderne kjemper mot nedrykk i eliteserien.

Følger med

Søndag ettermiddag ble Nest Sotra slått 3-0 etter mål av Henrik Robstad, Alexander Lind og Dennis Antwi hjemme på Levermyr. På tribunen var Svein Vestøl blant de over sju hundre tilskuerne som hadde betalt seg inn.

– Jeg er på hver kamp og følger med. Det er veldig gøy, og det er flere kamper det har vært rundt tusen tilskuere. Interessen er veldig stor for tiden, sier Vestøl, som ikke har tro på at Jerv er en døgnflue på dette nivået.

– Det sportslige apparatet i klubben er så bra nå. Jerv mistet mange gode spillere før årets sesong også, men de fikk hentet inn spillere som var enda bedre, sier gjersdølingen, og tenker på Wilhem Pepa og Sven Fredrik Stray, som begge gikk til erkerival og andredivisjonsklubb Arendal.

Inn kom blant andre Nils Petter Andersen, Alexander Lind og Ohi Omoijuanfo.

I tirsdagens papirutgave av Aust-Agder Blad kan du lese mer om Svein Vestøl, som i dag er mest aktuell som en ultraløper.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken