Fredrik (18) blir med eliteserielag på treningsleir

SPENNENDE TID: Fredrik Dørsdal (18) får vise seg frem for Odd-trener Dag-Eilev Fagermo på La Manga den neste tiden.

SPENNENDE TID: Fredrik Dørsdal (18) får vise seg frem for Odd-trener Dag-Eilev Fagermo på La Manga den neste tiden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredrik Dørsdal (18) fra Risør har fått sine første treninger med eliteserielaget til Odd. Nå får han også vise seg frem på treningsleir på La Manga.

DEL

– Jeg trente med førstelaget hele denne uka, og fredag fikk jeg beskjed om at jeg skulle være med til La Manga. Jeg ble litt overrasket, for jeg hadde ikke forventet dét etter bare én treningsuke. Dette blir spennende og gøy, sier Fredrik Dørsdal.

Han er til daglig en del av Odd 2 i andredivisjon, men ungutten er nå tatt ut i troppen til klubbens eliteserielag som søndag reiser på treningsleir til La Manga i Spania.

– Det blir greit å se hvor man ligger i forhold til de etablerte førstelagsspillerne og å få vist seg frem, sier han.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo uttalte følgende til Telemarksavisa denne uka:

– Vi har noen veldig spennende unggutter på gang. Marius Bustgaard Larsen blir nok den neste som får proffkontrakt. I tillegg imponerer Fredrik Dørsdal veldig på trening om dagen, sa Fagermo da tidligere Molde- og København-spiller Pape Pate Diouf ble presentert som siste Odd-tilvekst på en pressekonferanse fredag.

God avslutning på 2016

Dørsdal etablerte seg som fast inventar i kamptroppene til Odd 2 på høsten i fjor, og utover sesongen ble det stadig flere minutter på banen. De to siste seriekampene var med 18-åringen fra Risør fra start på sentral midtbane.

– Målet i fjor var etter hvert å få spilletid i Odd 2, så jeg må være fornøyd med året. Vi beholdt også plassen i divisjonen, slik at vi får en avdeling med veldig bra nivå i år. Odd 2 møter blant andre Bryne og Hødd. Vi holdt også Odd 3 i tredjedivisjon, og der blir nivået bedre med den nye seriestrukten, mener Dørsdal.

Han forteller at han har vært ekstra bevisst på styrketreningen for å ta steg i den defensive delen av spillet. Mer muskler gjør at han er bedre i duellspillet.

Godt signal

Etter endt fjorårssesong fikk Dørsdal sine første treningsøker med klubbens beste menn, som i fjor tok bronse i Eliteserien.

HJEMME PÅ JULEFERIE: Fredrik Dørsdal spilte Julecupen i Risørhallen andre juledag.

HJEMME PÅ JULEFERIE: Fredrik Dørsdal spilte Julecupen i Risørhallen andre juledag. Foto:

– Det er gøy, men det er store forskjeller fra hva jeg er vant til. Alt går mye fortere, men jeg synes jeg har klart meg greit, sier Dørsdal, som forteller at han så langt har fått gode tilbakemeldinger.

– Jeg er blitt godt mottatt på førstelagstreningene. Det er flere som hospiterer opp, så det gjør det enklere, sier tenåringen som debuterte for Risørs A-lag allerede som 14-åring.

Den unge midtbanespilleren er nå inne i sitt siste semester på Toppidrettsgymnaset i Telemark, og han har et mål om å spille seg til proffkontrakt i løpet av året.

– Jeg vet ikke hvordan jeg ligger an, men det er et godt signal at jeg blir tatt med til La Manga, sier Dørsdal.

Målsettingen for 2017 er å spille mest mulig på Odd 2, gjøre det godt på førstelagstreningene og nærme seg nivået til klubbens eliteseriespillere.

Tror ikke på spilletid

Odd spiller to kamper under oppholdet, først mot svenske Kalmar mandag 30. januar, før den russiske storklubben Zenit St. Petersburg venter to dager senere.

SJEFEN SJØL: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo får se Fredrik Dørsdal på La Manga.

SJEFEN SJØL: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo får se Fredrik Dørsdal på La Manga. Foto:

– Har du tro på å få spilletid?

– Nei, jeg tror ikke jeg skal ha et veldig stort håp om det, sier Dørsdal, som er en av 24-25 spillere i troppen.

Det ventet to treningsøkter om dagen på La Manga, som er en halvøy i regionen Murcia.

– To treninger daglig er jeg vant til fra før, men dette blir på et helt annet nivå. Det blir mye tøffere, sier Dørsdal.

Odd er av klubbene i Europas øverste divisjoner som har brukt flest egenutviklede spillere de siste sesongene, ifølge TA, som refererer til en studie fra The CIES Football Observatory.

Dørsdal, som kom til Odd fra Risør som 15-åring, vil regnes som egenutviklet dersom han en dag skulle debutere i Eliteserien for telemarkingene.

Artikkeltags