Stortap i første seriekamp for Risør: – Resultatet ljuger voldsomt

GIKK PÅ SMELL: Risør-trener Rune Norgaard måtte se sitt lag tapte 0-6 for Imås i seriepremieren.

GIKK PÅ SMELL: Risør-trener Rune Norgaard måtte se sitt lag tapte 0-6 for Imås i seriepremieren. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Risør-trener Rune Norgaard holder prestasjonen i seriepremieren høyt, selv om det ble et 0-6-tap.

DEL

Risørs A-lag gikk på en kjempesmell i seriestarten med et 0-6-nederlag for Imås i Grimstad fredag.

– Resultatet ljuger voldsomt. Jeg vil si at det er en av de bedre kampene vi har spilt, i hvert fall min tid som A-lagstrener, sier Risør-trener Rune Norgaard til Aust-Agder Blad.

Norgaard erkjenner at det kan høres rart ut etter 0-6, men han står for at prestasjonen var svært positiv. Faktisk så god at dommeren skal ha roset fremgangen til Risør-laget, som har kjempet i bunnen flere sesonger.

Imås tok ledelsen etter et drøyt kvarters tid, før ledelsen ble doblet etter en halvtimes spill. 2-0 var også stillingen til pause.

Andreomgang var bare fem minutter gammel da 0-3 kom. Etter timen kom kveldens fjerde baklengsmål, før 0-5-scoringen kom etter 69 minutters spill. I sluttminuttene fastsatte Patrick Sangvik resultatet til 6-0 med sitt tredje for kvelden.

– De hadde god uttelling på mulighetene sine, og vi hadde tre stolpeskudd og et annullert mål, i tillegg til flere andre gode muligheter. Det var veldig mye stang ut. Vi holdt trøkket gjennom kampen og spilte god fotball, sier Norgaard.

Ventet topplag neste

Risør avsluttet sesongen i fjor mot nettopp Imås, som fikk med seg 3-1 fra Kjempesteinsmyra.

– Jeg ble overrasket over gode Imås var. De har utviklet seg vedlig. De har et solid lag, men keeperen deres spilte en kjempekamp. Prestasjonen vår var veldig bra, så det er surt at resultatet ser litt stygt ut. De hadde knalluttelling, sier Norgaard.

Neste kamp for Risør er hjemme mot Froland lørdag 6. april. Frolendingene er ventet å kjempe i toppen i årets sesong.

– Leverer vi denne prestasjonen, skal vi henge med mot Froland. Da står jeg de skal få slite. Vi har bare møtt Øyestad (endte 2-2, red. anm.) fra vår avdeling i treningskamp i vinter, så vi er spente på hva som venter oss, sier Norgaard.

Går for å holde plassen

Fra og med neste år skal femtedivisjon i Agder bestå av 20 lag fordelt på to avdelinger. Forklaringen er at interessen for å spille på dette nivået har avtatt. Ikke siden 2015 har det vært 24 lag på nivået. I år er Risør i avdelingen med totalt ni lag, mens det er elleve lag i den andre.

– Vi bør for å være sikre siden ha et par lag bak oss, så det må være målsettingen. Rundt midten på tabellen er kanskje realistisk. Vi bør holde oss i femtedivisjon, og det er et riktig mål for oss. Femtedivisjon er riktig nivå for Risør Fotballklubb, mener Rune Norgaard.

Forrige sesong endte Risør med to lag bak seg på tabellen.

Artikkeltags