Et krevende maraton

Ansvarlig redaktør Linda Helgesen Aslaksen

Ansvarlig redaktør Linda Helgesen Aslaksen

Artikkelen er over 4 år gammel

Hadde du orket å lese 434 sider med sakspapirer på én uke i tillegg til å leve ditt vanlige liv og likevel ha stålkontroll på alt?

DEL

FRA REDAKTØREN Torsdag 31. mars var bystyrets 29 representanter i Risør samlet i Rådhuset fra klokken 13 til seint på kveld. Saklista var lang som et vondt år, og bare en uke i forveien hadde de tradisjonen tro fått sakspapirene oversendt fra kommuneadministrasjonen. Bunka var tung. Den talte utrolige 434 sider.

En helg vanlig gjeng

De folkevalgte i Risør er, heldigvis, en sammensatt gruppe. Her finner du småbarnsforeldre, bryggeriarbeidere, offentlig ansatte, pendlere, butikkeiere, universitetsfolk, konsulenter og campingplassdrivere – for å nevne noe. Alle har de, som oss, et fullt liv å leve ved siden av oppgaven å være din og min tillitsmann eller tillitskvinne. En ting er sikkert: Du blir ikke særlig rik av dette. Du må også regne med en del kjeft.

At det finnes innbyggere iblant oss som er villige til å ta på seg denne oppgaven kan av og til framstå som fullstendig uforståelig. Hvordan orker de? Hvordan får de tid til alt? Hvordan får de til å sette seg grundig inn i viktige saker når det betyr at de må lese minst 434 sider innimellom alle andre forpliktelser i løpet av en liten uke?

Mange modige mennesker

Likevel blir jeg ofte imponert når jeg overværer debatter i bystyret og kommunestyret. Diskusjonene holder et godt nivå. I salen sitter mennesker med mange typer av kompetanse, og flere av dem kjemper for sine hjertesaker med hud og hår. Noen representanter tør tale Roma midt imot når det gjelder, og er ikke redd for å være de eneste som stemmer mot når de mener det er riktig.

Når temperaturen går i taket

For de har det ikke noe lettere, de som er folkevalgte i Gjerstad. I tillegg til alle ordinære kommunestyreoppgaver skal også de ta en strategisk avgjørende beslutning for innbyggerne i reformsaken. Stemninga på det første folkemøtet var heftig. Kritikken er ikke nådig. Men representantene står i det, tenker seg grundig om, argumenterer nøye for sine syn og gjør en hederlig innsats. Midt i den viktige debatten om reformen som pågår nå, vil jeg berømme politikerne for innsatsen de legger ned. Det står respekt av det.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken