Mysteriet helsehuset

Artikkelen er over 2 år gammel

Hva er det som gjør at saken om helsehuset på Tjenna setter sinnene så til de grader i kok?

DEL

Den siste tiden har om lag 600 personer i Risør signert underskriftskampanjen som Yngve Tørrestad har tatt initiativ til i saken om kommunens fremtidige helsehus. De som har signert vil ikke at huset skal ligge på Tjenna. Faktisk er de så imot at de ikke engang vil at kommunen, ved rådmannskontoret, skal undersøke nærmere om det kan være en god idé å bygge helsehus her. Protestantene vil stoppe utredningen og legge ballen helt død en gang for alle.

"Rådmannen må skjerpe seg!"

Hvor står egentlig saken i dag? Bystyret har vedtatt at Tjenna skal utredes for mulig lokalisering av et fremtidig helsehus. Først når rådmannskontoret er ferdig med dette arbeidet, skal de folkevalgte i bystyret ta endelig stilling. Veien fram til dette punktet i historien har allerede vært lang, og den er langt fra over. Men, det er først i det aller siste at det virkelig store, brede folkeengasjementet ser ut til å ha kommet? Sinnene er satt i kok. Dette finner innbyggerne seg ikke i! Rådmannen må skjerpe seg!

Jakten på The smoking gun?

Mellom hver gang vi som lokalsamfunn møter en politisk sak som engasjerer så intenst går det som regel litt tid. I hvert tilfelle kan det være klokt å ta et skritt tilbake og stille seg selv spørsmålet: Hva er det egentlig som gjør at akkurat denne saken får folk til å se rødt? Det har jeg forsøkt å gjøre i helsehussaken for å forstå bedre, men jeg famler fortsatt litt i blinde.

I Holmen-saken var det først og fremst estetikken. Jeg er usikker på hva som er «the smoking gun» i saken om helsehus. Tegningene som er presentert for Tjenna til nå er foreløpige. Dette blir ikke det endelige resultatet.  Kan det være pengene? Prisforskjellen er da ikke så stor? Kan det være frykten for flom på Tjenna? Bebyggelsen som allerede står der virker ikke å være vesentlig preget av dette? Å bygge på påler er jo heller ikke uvanlig? Dette er også en del av de forholdene som faktisk skal utredes nå.

Signalene må tas på alvor - men hvorfor så steilt?

Hvorfor bestemme seg så steilt før utredningen engang er ferdig? Her kommer jeg rett og slett i stuss. Med andre ord må jeg fortsette å forsøke å forstå. Det må politikerne også, for signalene må tas på alvor.

AAB har skrevet om helsehussaken utallige ganger. Likevel er det én ting som i alle fall er helt sikkert. Vi har ikke omtalt den for siste gang.

Artikkeltags