Gå til sidens hovedinnhold

Hanvold må stoppes nå

Artikkelen er over 4 år gammel

At den såkalte pengepredikanten har fått ture frem ustoppet på denne måten i så mange år er ubegripelig og trist.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

NRK har gjennom sine flater denne uka satt fokus på TV-pastor Jan Hanvold og den kristne kanalen Visjon Norge, som har hatt inntekter på svimlende én milliard kroner de siste 15 årene. Pengene kommer i all hovedsak fra private givere, og minstepensjonister og uføretrygdede er blant de flittigste giverne. Samtidig har predikanten bygget opp et privat eiendomsimperium. NRK har døpt ham «Pengepredikanten».

Hanvold selv spiller en avgjørende rolle. Han er styreleder, gründer, og ansvarlig redaktør i Visjon Norge. I tillegg til innsamlingsprogrammer på sin egen tv-kanal, har Hanvold arrangert flere såkalte mirakelkonferanser, der penger, frelse og helbred, uløselig knyttet til hverandre, står høyt på agendaen.

Det som vekker mest oppsikt ved Hanvold er retorikken. Den er av en karakter som til nå har hatt liten plass i norsk historie. Måten pengepredikanten formulerer seg på er sjelden kost for et folk som som har sterk kultur for å holde både føttene og snakketøyet godt plassert på landejorda.

Med formuleringer som:

– Se etter folkene med de gule vestene. Der kan du dra kortet ditt. Gud elsker en glad giver. Det du gir, gir du ikke først og fremst til oss, men til Herren (Fra scenen på Telenor Arena).

– Du er kanskje en tyvtitter? Når vi deler de åndelige sannheter med deg, så er du også skyldig i å tjene oss. Bli en partner, så skal du se det blir til velsignelse. Ring inn på callsenteret eller send oss en sms! (Til kamera på tv-kanalen Visjon Norge).

...klarer altså Hanvold å legge sitt klamme grep om tilstrekkelig mange nordmenn til å tjene seg søkkrik.

At Hanvold har fått ture frem ustoppet på denne måten i så mange år er ubegripelig og trist. Bred informasjon om hvordan han driver er den eneste måten å stoppe elendigheten. Vær så snill, se NRKs dokumentar, og bruk Hanvolds egen metode: Spre budskapet.

Kommentarer til denne saken