#jegfortsetter

Ansvarlig redaktør i AAB, Linda Helgesen Aslaksen, skriver ofte om Risør i sosiale medier. Det kommer hun til å fortsette med, skriver hun i dagens leder.

Ansvarlig redaktør i AAB, Linda Helgesen Aslaksen, skriver ofte om Risør i sosiale medier. Det kommer hun til å fortsette med, skriver hun i dagens leder.

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er ikke nabobutikken som er vår konkurrent. Det er Kragerø - eller kanskje til og med Gran Canaria.

DEL

LederHelt siden jeg bodde i Oslo har jeg delt min entusiasme for hjemstedet i sosiale medier. Det ble lagt merke til da jeg bodde borte, og det blir lagt merke til nå. Engasjement for lokalsamfunnet var et viktig tema allerede på jobbintervjuet da jeg søkte redaktørstillingen. Mange som følger med på min Facebook-profil har sett det: Jeg legger villig ut bilder der jeg deler positive opplevelser fra livet her sør.

Det kan være deilig mat på en restaurant, en flott tursti, en nydelig utsikt, ekstra god service i en butikk eller på et utested, at en vare som ikke har vært mulig å få tak i blir tilgjengelig fordi en lur kjøpmann har tatt den inn, noen vakre hager, en bukett sommerblomster fra grøftekanten, en tur i skjæra, eller kanskje bare en veldig stor is, mye større enn du noen sinne vil få på Karl Johan. Akkurat nå deler jeg også noe av dette engasjementet som gjesteambassadør på instagram for Visit Sørlandet. 

Hvorfor gjør jeg dette? Fordi jeg brenner for Risør som både bosted og turistmål, og jeg mener at vi har et kollektivt ansvar for omdømmet vårt utad. Og det som er er bra for én, er bra for alle. Det er ikke nabobutikken som er vår konkurrent. Det er Kragerø og Oslo. Eller kanskje til og med Gran Canaria.

Sterk handelstand = god samfunnsutvikling

Jeg har jevnlig skrevet ledere der jeg oppfordrer de som kan til å legge igjen mest mulig av forbruket sitt der de bor. En levedyktig lokal handelstand er god samfunnsutvikling. Dette er noe av grunnen til at det blant annet ble laget en shoppingguide for både Risør og Gjerstad i Aust-Agder Blads sommermagasin for to år siden. Dette er allerede blitt tradisjon.

To tanker i hodet samtidig

Samtidig som både jeg som redaktør, og avisa gjennom sin dekning av næringsutvikling og arrangementer, bidrar til å snakke opp lokalmiljøet, skal vi gjøre jobben vår som vaktbikkje. Det er ikke nødvendigvis noen utstrakt trivelig oppgave, men hvis vi ikke vil ta den, har vi ikke noe i en avisredaksjon å gjøre.

  • Jeg kommer til å fortsette å gjøre mitt beste for at AAB skal ta samfunnsoppdraget sitt på alvor.
  • Jeg kommer også til å fortsette å snakke fram hjemstedet vårt, både i sosiale medier og andre steder.

Bra for én, bra for alle

Jeg oppfordrer faktisk alle andre til å gjøre det også - når dere synes det er fortjent. Den som følger med over tid Denne uka synes jeg for eksempel vi kollektivt skal glede oss over at Risør Fiskemottak får strålende kritikk av landets kanskje fremste restaurantanmeldere, nemlig «Salt & Pepper» i Dagens Næringsliv. Gratulerer, og takk for denne innsatsen som kommer hele fellesskapet til gode.

Artikkeltags