10 gørrgode grunner til å ta påska i Risør

BEDRE BLIR DET IKKE: Risør, Den hvite by ved Skagerrak.

BEDRE BLIR DET IKKE: Risør, Den hvite by ved Skagerrak. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Gjenta etter meg: «Jeg gir blaffen i å dra på fjellet i år!»

DEL

1. Været

FRA REDAKTØREN: Langtidsvarselet på Yr.no ser lovende ut. Det blir mye oppholdsvær, ganske mye sol og veldig lite regn. Tenk solbriller, is på Torvet, promenering langs Solsiden og henging på Randvik-stranda.

2. DJ Henning Jensen

...spiller på Brygga Restaurant og pizza på påskeaften. Han startet sin karriere på Skansen Ungdomsklubb da han var tolv, fikk fans allerede da og har det garantert fortsatt. Nå er han blant landets beste allorund-dj-er, og lørdag lover han hæla i taket og knallgod stemning på afterski på bryggekanten. Blir det bedre?

3. Musikkbingo på Peterhead på lørdag

Konseptet er for lengst blitt sagnomsust. For hva får ellers beskjedne sørlendinger i alle aldre til å bryte ut i kollektiv allsang, danse mellom barkrakkene og dele bord med folk de slett ikke kjenner? Jo – det er altså Hans Roar Waaler og co med sin lille genistrek der tall er byttet ut med navnet på låter på den klassiske bingobongen. Waaler er ulastelig antrukket med penjakke og flosshatt, mens bartender Daniel, som snart skal bli kjøkkensjef på Prommen, serverer ved bordene i sin legendariske røddress. For en stemning!

4. Den nye Oosterijsen-baren på Buene

Ikke smakt det lokale brygget ennå? Da er det på høy tid. I det fantastiske lokalet i første etasje hos S22, har altså risørbryggerne satt sitt preg og nå serveres alle bryggeriets øltyper her (og ingen andre). Enkle, men gode småretter fra kjøkkenet står også på menyen, i tillegg til mineralvann og vin. (Men, obs: En 0,33 glasscola kostet sist vi sjekket utrolige 59 kroner, så 85 kroner for et skikkelig kvalitetsbrygg som Oosterijsen frister kanskje mer?).

5. Risørromanen «Uten vesentlige feil og mangler»

Linda Holdø Skomakerstuen er revisor og har vokst opp på Vestlandstykket. Hun skulle i grunn bare rydde litt i boden for å gjøre plass til en og annet skøyte og piassavakost, så gikk alt i ball og hun ble forfatter i stedet. Nå er første opplaget av boka allerede utsolgt, og det andre i trykken. Ryktet forteller at Lindstøl Libris har noen få eksemplarer igjen som de har fått direkte fra forfatterens private lager, ellers er det bare å kaste seg ut på det private lånemarkedet, selvsagt. I boka møter du den lett besynderlige revisoren (!) Elvira Antonsen, og får deg en skikkelig rundtur i Den hvite by ved Skagerrak. Her omtales Lille Trappegata, Torvet, Krags gate, Engholmen, Mindalen, Sørfjorden, osv osv. Et opplagt must for alle som er glad i Risør. Les boka og gå påsketur i fotsporene til Elvira!

6. Risør kino viser filmer hver eneste dag hele påska

Her kan du få med deg alt fra Gråtass redder gården via Fast & Furious 8 til Martin Scorseses «A united kingdom». Sjekk papirutgaven av AAB tirsdga 11. april for fullstendig program – eller sjekk Risørhusets nettsider.

7. Knallskummel sesongstart i Den Lille Dyrehage

Gründergutta på Brokelandsheia (bare 20 min å kjøre fra Risør sentrum, langs E18) ligger som vanlig ikke på latsiden, og er nå i full gang med vårsesongen med dyr og kryp med ekstreme egenskaper. Perfekt aktivitet for familier med barn i alle (!) aldre.

8. Kanskje Pir1 åpner på torsdag

I alle fall jobbes det på spreng i Strandgata akkurat nå for å få akkurat det til, men det er mye som skal fikses, faktisk er det litt som å pusse på en skikkelig stor båt før sjøsetting. Pir 1 har på kort tid blitt et kjent og populært landemerke i byen, og i Tvedestrand sikler de nå veldig på å få sin egen, faktisk… Uteserveringen på Peterhead har også varmelamper og er allerede åpen, så det kan fungere veldig godt selv om det ikke er helt sommeren ennå. Husk også at det er veldig lunt og gode solforhold på uteserveringen på Brygga! Et helt perfekt sted å følge med på folkelivet i byen på dagtid på også.

9. Lekeparken i Hasdalen

Har du små barn og trenger litt sosialisering er Hasdalparken, som ligger i Storgata (gå opp bakken ved Brasseriet og du får den straks på venstre hånd), et knallhett tips. Her er ofte stinn brakke og sosialt og fint for både store og små. En flott måte å bli kjent på!

10. Det flotte shoppingtilbudet

Butikkutvalget i Risør er unikt, spennende og sjarmerende. For hyttefolket er kanskje interiørtilbudet ekstra interessant? Gå særlig ikke glipp av perlene Kenza og Lille Hvite Interiør. Strikkefolket, som det så sannelig bare blir flere og flere av, finner alt de trenger og litt til på Risør Garn. Glem heller ikke solkrem – utvalget er klart størst på Risør Apotek (Apotek 1). Vi håper på yrende folkeliv og fulle sentrumsbutikker på selveste påskeaften!

Artikkeltags