Janitsjarsjokk over byen

En taktfast tropp spilte opp på torvet i Risør i formiddag.

En taktfast tropp spilte opp på torvet i Risør i formiddag.

Artikkelen er over 5 år gammel

I formiddag ble stramme marsjer spilt fra stramme uniformer da en internasjonal tropp fra Frelsesarmeen spilte opp på torvet.

DEL

De som i fred og fordragelighet gjorde unna lørdagshandlingen i Risør Sentrum fikk seg et uanmeldt janitsjarsjokk i formiddag. På torvet sto et tredvetalls musikere og basunerte både marsjer og øvrige låter med messing og slagverk som virkemiddel.

Gyda Hansen, i Frelsesarmeen i Risør, kunne fortelle at de hadde en finger med i spillet, hva angår konserten. Men at den kom på plass i løpet av ganske kort tid.

-Denne gruppen består av musikere fra Norge, Færøyene og Island. De er egentlig på turne rundt i Norge, og har konsert i Arendal i helgen, men vi fikk en telefon denne uken om vi også hadde lyst på et besøk av messingtroppen. Det ville vi jo gjerne, sier hun.

Dermed ble det konsert på torvet, og etterpå kan de som vil høre mer få enda en dose i litt lunere omgivelser hos Frelsesarmeen.

-Etter endt konsert på torvet skal de taktfaste spille litt inne på lokalene våre her i byen, før ferden går videre sørover, sier Hansen.

Artikkeltags