– Må korrigere feilopplysninger

Vignettfoto

Vignettfoto

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI Aust-Agder Blads lørdagsutgave så er det et politisk avskjedsintervju med den uavhengige representanten i Risør bystyre, Stig Olaf Olsen som ble valgt inn for Frp, men som senere meldte seg ut av partiet. Angivelig på grunn av fylkessammenslåingsvedtaket, selv om han først meldte seg ut et par måneder senere, etter det siste nominasjonsmøtet.

Ifølge Olsen så stemte 15 av 18 lokale Frp representanter imot en fylkessammenslåingen på rådsmøtet, men at flertallet i Fylkestingsgruppa likevel stemte for en sammenslåing.

Som en av de 15 så ønsker jeg å korrigere de feilopplysningene som Olsen sier, og som da altså gjelder meg selv. Jeg stemte ikke imot en fylkessammenslåing slik Olsen påstår.

I den anbefalingen som ble gitt, stod det nemlig at mandatet var at Fylkestingsgruppa skulle jobbe for en størst mulig region hvor det var ønskelig at Telemark inngikk, og at man ønsket ikke en sammenslåing med bare Vest-Agder.

Det siste kom med fordi man ønsket en større region enn bare Agder og at rådsmøtet ønsket at Frps fylkestingsgruppa skulle jobbe for nettopp det. Telemark sa nei til Agder etter at rådsmøtet hadde blitt avholdt og dermed så forsvant også Vestfold ut. Rogaland hadde før rådsmøtet allerede sagt nei og dermed så var den største regionen som overhodet var mulig å få til, nettopp en sammenslåing av bare Aust- og Vest-Agder.

Dette var da helt i tråd med mandatet fra rådsmøtet: «Størst mulig region». Når man er medlem av et parti så innebærer det at man må jobbe sammen og man må kunne inngå kompromisser.

Artikkeltags