Anne (15) og Sondre (14) ble sørvestmestere

MEDALJEGROSSISTER: Anne Hjorth Arntsen (t.v.) og Sondre Yri Aaberg.

MEDALJEGROSSISTER: Anne Hjorth Arntsen (t.v.) og Sondre Yri Aaberg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Anne Hjorth Arntsen (15) og Sondre Yri Aaberg (14) tok med seg fem medaljer hjem fra Sørvestmesterskapet.

DEL

Mange av beste friidrettsutøverne fra Agder, Rogaland og Hordaland var samlet i Sandneshallen i helgen for Sørvestmesterskapet.

Anne Hjorth Arntsen (15) fra Risør vant både 400 meter og 800 meter i sin klasse, i tillegg kom hun på andreplass på 4x200 meter stafett med Kristiansand Løpeklubb.

Vant overlegent

– På 400 meter satte jeg ny personlig rekord. Det var gøy å gjøre det i første stevne i år, spesielt med tanke på at man løper fortere ute enn inne, sier Arntsen om vinnertiden 1:01.20.

Hun var usikker på om hun skulle løpe 800-meteren, men fem minutter før start valgte hun å stille. Med tiden 2:20.48, vant tenåringsjenta med over elleve sekunder ned til neste jente. Tiden var imidlertid fem sekunder svakere enn hennes personlige rekord på distansen.

– Jeg tok det ganske rolig siden jeg 40 minutter tidligere hadde løpt 400 meter, men jeg er greit fornøyd med det, sier Arntsen.

I sitt første forsøk på 200 meter tok andreplass i forsøket med tiden 28.57.

Tok to medaljer

Sondre Yri Aaberg (14) fra Søndeled gjorde det også meget bra i Rogaland i helgen. Han ble nummer to på lengde med 5.14 meter lørdag, før han vant 60 meter hekk med tiden 9.39 søndag ettermiddag. Begge tidene var nye personlige rekorder for unggutten.

– Fornøyd?

– Ja, men hadde mer inne, så jeg håper på å komme i toppform til neste stevne, sier Aaberg, som representerer Tvedestrand Turn & IF i mangel på en aktiv lokal klubb.

Han deltok også på 200-meteren og røk ut i forsøket med tredjeplass og tiden 28.32. Det var for øvrig tredje gang mesterskapet ble arrangert.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken