– For gærent at vi har et så flott anlegg som ikke brukes

TAR INITIATIV: Thomas Axelsen og Risør Ski- og Skøyteklubb vil se om det er mulig med et friidrettstilbud i Risør. Her fra triathlon-konkurransen for barn under åpningen av nye Kjempesteinsmyra i mai.

TAR INITIATIV: Thomas Axelsen og Risør Ski- og Skøyteklubb vil se om det er mulig med et friidrettstilbud i Risør. Her fra triathlon-konkurransen for barn under åpningen av nye Kjempesteinsmyra i mai. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Thomas Axelsen i Risør Ski- og Skøyteforening har tatt initiativ til å sjekke interessen for friidrett. Onsdag er det møte i klubbhuset på Kjempesteinsmyra.

DEL

Tidligere år åpnet det nye 15-millionersanlegget på Kjempesteinsmyra med blant annet ny løpebane, men det har ikke vært et friidrettsmiljø i Risør på mange år. Det ønsker Thomas Axelsen i Risør Ski- og Skøyteklubb å gjøre noe med.

– Det er for gærent å ha et så flott anlegg som ikke brukes, og det er vist at det er mulig å bli god til å løpe i Risør. Vi har et kjempeeksempel i Anne (Hjorth Arntsen). Nå skal vi ikke skape norgesmestere, men vi vil ha et lavterskeltilbud for de som vil prøve friidrett, sier Thomas Axelsen.

Det formelle i orden

Derfor inviterer han til et åpent møte i klubbhuset på Kjempesteinsmyra onsdag kveld. De som ikke kan møte, men som er interesserte, ber han sende en tekstmelding eller slå på tråden.

– Det må være noen voksne som tar tak, så derfor vil vi lodde stemningen. Jeg har tenkt på dette en stund, og det formelle er på plass, for Risør Ski- og Skøyteklubb er en del av Friidrettsforbundet. Vi har en moralsk forpliktelse til å dra det videre med friidrett, for mange er interesserte, men vi er avhengige av at andre er med å ta tak, sier han.

De siste årene har en rekke barn og ungdommer fra Risør dratt til Tvedestrand og Lyngmyr for å drive med friidrett. To av disse er Anne Hjorth Arntsen og Sondre Yri Aaberg, som begge skal til ungdomsmesterskapet – et uoffisielt norgesmesterskap for aldersbestemte klasser – i Bergen i helgen for å konkurre mot utøvere fra hele landet.

– Må være flere tilbud

– Poenget vårt er ikke å hente på noen hjem, men vi vil ha et tilbud i Risør. Jo mer aktivitet, jo bedre er det. Idrettsforbundet er opptatte av at ungene skal holde på med flere ting, for da er de lenger i idretten, sier Axelsen.

Det var Aust-Agder Blads artikkel om Risør Innebandyklubb som fikk Thomas Axelsen og Risør Ski- og Skøyteklubb til å invitere til møtet.

– Jeg har tenkt en stund på det, at det må være flere tilbud. Da er man avhengig av at voksne tar tak. Derfor vil vi nå lodde stemningen om noen vil engasjere seg, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken