Hurra for Hasseltoppen!

NYDELIG GAVE FRA JOHAN HASSEL: Ungene i gata pleide kalle hele området Trollheia. Spørsmålet er vel om ikke knatten med superutsikten over fjorden uansett bør døpes Hasseltoppen?

NYDELIG GAVE FRA JOHAN HASSEL: Ungene i gata pleide kalle hele området Trollheia. Spørsmålet er vel om ikke knatten med superutsikten over fjorden uansett bør døpes Hasseltoppen?

Artikkelen er over 4 år gammel

Johan Hassel kunne blitt rik på å selge til private, men valgte å gi ni mål med kremtomt til Risørs befolkning som en gave. For det fortjener han kollektiv takk.

DEL

MeningerAlle som har vokst opp på Vestlandstykket eller som på andre måter kjenner dette fredelige boområdet utenfor Risør sentrum godt, kjenner til den spesielle tomta. Mange barn har bygd hytter i trær og lekt på den, enda flere voksne har drømt å bygge hus på den. Nedenfor hovedveien som går i en sløyfe i området ligger nemlig ni mål kremtomt med utsikt til Sør-fjorden og evig kveldssol.

Gjennom årenes løp har mange drømt om å få lov til å være blant dem som fikk tillatelse av grunneieren til å bygge her.

Disse må nå legge drømmene på hylla, for grunneier Johan Hassel har gjort kort prosess. Han ga hele tomta til Risør kommune på én betingelse, nemlig at området skulle reguleres til friluftsområde og på den måten sikres allmennheten for alltid. Siden kommunen har begrensede midler til å både sette i stand og ivareta områder som dette slo samtidig Johan Hassels bror, Erik til og donerte 100 000 kroner til formålet. En lang rekke dugnadstimer senere har det gjengrodde vilnisset blitt åpnet opp. Det er mange år siden ungene lekte ivrig her hver eneste dag, og vegetasjonen har fått herje til dels fritt i noen år. Snart blir det rett og slett et lite friluftsmessig paradis her i stedet.

Utsikten fra knausene her er upåklagelig. Det er rett og slett et helt strålende sted å legge søndagsturen, eller på andre måter dyrke friluftsliv på. Her kan både store og små kose seg stort i årene som kommer. Å ha et område som dette rett utenfor døra øker også verdien på hele boligområdet på Vestlandsstykket stort.

Nå er bare spørsmålet: Hva skal barnet hete? Ungene i gata pleide kalle hele området Trollheia. Spørsmålet er vel om ikke knatten med superutsikten over fjorden uansett bør døpes Hasseltoppen? Eller heter den det allerede?

Jeg har allerede inspisert og latt meg begeistre av det nye området «mitt». Hvilken gave! Johan Hassel kunne blitt rik på å selge dette til private, men har i stedet skjenket Risørs befolkning en stor presang. For det fortjener han stor takk.

Så på vegne av vanvittig mange: Tusen takk.

Artikkeltags