Frydenborgsenteret tillater besøk: – Pårørende er en viktig ressurs

Ingeborg Morka forteller at både pårørende, ansatte og beboere på Frydenborgsenteret er glade for at det nå åpnes for utendørs besøk.

Ingeborg Morka forteller at både pårørende, ansatte og beboere på Frydenborgsenteret er glade for at det nå åpnes for utendørs besøk. Foto:

Etter mange stengte uker, åpner nå Frydenborgsenteret for at pårørende kan komme på besøk. Det blir møteplasser utendørs til avtalte tider, forteller enhetsleder Ingeborg Morka.

DEL

For mange har noe av det vanskeligste med et nedstengt Norge vært at man ikke kan besøke sine kjære på eldresentre og i omsorgsboliger. Frydenborgsenteret har kun sluppet inn ansatte siden mars, noe som har vært utfordrende for både beboere og pårørende. Tidligere i vår fortalte enhetsleder Ingeborg Morka at avdelingene gjør de de kan for at alle pasientene skal kunne kommunisere med omverdenen.

– Vi har satt opp nettbrett til alle avdelingen, slik at pasienter kan facetime med sine pårørende. Mange har også telefon ved senga, og kan snakke med sine kjære. Vi forstår at besøksforbudet er sårt for mange, men alternativet med å åpne her, er så mye verre. Vi er livredde for å få smitten inn i våre korridorer.

Nå er det altså mulig å besøke sine kjære - utendørs.

– Pårørende kan ringe fagpersonell og bestille besøkstid, ut fra de tidspunktene som er oppgitt på hjemmesidene til kommunen. Så kan de møte sine kjære på anvist sted, og på anbefalt avstand. Det vil også være mulig å komme på besøk ved vinduer, dersom det er mulig.

De pårørende er en viktig ressurs, understreker Morka.

– Vi har merket fraværet av de pårørende hos oss. De utgjør en viktig ressurs for dem som bor på Frydenborgsenteret, og enkelte er jo på besøk hver eneste dag. Det er har nok vært et stort savn for mange, så vi er glade for at vi nå kan ha denne løsningen. I og med at det vil være utendørs, får vi bare krysse fingrene for at det blir mye godt vær fremover.

Artikkeltags