Sindre (7) sikret seg samurai-sverd

FOR EN TIER: Sindre Andersen Gjernes går i andreklasse på Risør barneskole. Lørdag lånte han bort sparepengene sine til mamma. Les hvorfor under. Selv ble han den lykkelige eier av et samuraisverd, til den nette sum av ti kroner.

FOR EN TIER: Sindre Andersen Gjernes går i andreklasse på Risør barneskole. Lørdag lånte han bort sparepengene sine til mamma. Les hvorfor under. Selv ble han den lykkelige eier av et samuraisverd, til den nette sum av ti kroner.

Artikkelen er over 4 år gammel

Tross færre lopper enn før var det mange som fant skatter på Frydendal i dag.

DEL

Andreklassingen Sindre Andersen Gjernes (bildet) var ekstra grei med mamma på lørdag. Sjuåringen lånte nemlig bort sparegrispengene sine så hun kunne handle på "Den store kirkebasaren" ved Frydendal Kirke i dag.

LES OGSÅ: I år ville vi fornye konseptet

Stor interesse for lopper

- Det er jeg veldig takknemlig for, ler mamma Rigmor Andersen (39). - De tar nemlig ikke kort på loppemarkedene, bare på auksjonen. Nå har vi brukt opp alle pengen evi hadde med, så nå venter vi bare på at pappa skal komme med litt kontanter så vi har råd til en vaffel.

Både mor og sønn kunne glede seg stort over bruktskattfunn. Se bilde nederst i artikkelen.

- Det er mindre lopper her i år enn det har pleid å være, forteller Rigmor, som er gjengangshandler på Frydendalauksjonen.

Andersen tror årsaken kan være at gamle ting står høyere i kurs hos mange enn før, og at de beholder det selv.

- Sånn var det jo ikke før, påpeker hun.

Trendy marmor til mor

Likevel var hun godt fornøyd med fangsten, som blant annet besto av en eske med ulike skatter som saltbøsser i det veldig trendy materialet marmor, en 70-talls støvkost, et halsbånd i minkpels, en ku, en liten mann og en keramikkvase i grått, gull og sitrongult.

- Vi har pusset opp et hus rett her borte på Frydendal, og der er stilen en blanding av industriell og 60- 70-talls-kos. Her er det stramt og røft i grunnuttrykket. Samtidig skal vi ha et hyggelig og vennlig hjem som vi kan kose oss i. Derfor har vi blandet inn litt retrostil. Da er det klart vi må ha litt nips fra den perioden med oss hjem herfra, smiler Andersen, som til vanlig jobber på klesbutikken Mademoiselle, og også er kjent for blant annet sine hjemmedesignede kjoler under merkenavnet "MinSin".

Motenerden i henne fikk også en liten gave i dag: Et halsbånd i minkpels. Sindre på sin side var særlig fornøyd med sin fangst; Et sverd.

Fine funn for ung mann

- Er det et sjørøversverd som du skal i kamp med der? spør en håpløst uvitende journalist.

- Det er selvsagt et samuraisverd!

Mamma Rigmor forklarer nærmere.

- Han har jo en far som liker å lekeslåss med litt knep. Da er det  selvsagt stas med samuraier. (Pappa Kittel Gjernes har vært instruktør i jiu jitsu i Risør i en årrekke, red.anm).

Med seg hjem fikk Sindre også en 15 centimeter høy tegneserieaktig figur av en liten, morsom mann.

- Den skal jeg ha på rommet mitt, slår den unge mannen fast.

Flere lykkelige bruktjegere

Når pappa Kittel dukker opp, tar han en lett skeptisk titt oppi eskene til samboeren sin, og nekter å la seg fotografere av lokalavisa. Men, han smiler fornøyd og blar opp penger til en vaffel.

Lokalavisa er ikke snauere enn å invitere seg selv og kamera hjem på inspeksjon til husprosjektet ved en senere anledning. Dette må vi jo se!

- Ja, vi får vel se om vi kan få det til, lover Gjernes og Andersen på Frydendal.

Tross mange års erfaring fra bruktskattjakt er ikke Rigmor sikker på om hun skal våge seg utpå i auksjonen.

- Jeg tilstår at jeg synes det er litt skummelt. Så jeg pleier holde meg unna der.

En liten halvtime senere sitter 39-åringen klar med nummerlapp foran auksjonarius og byr. Hun sender lokalavisa en melding etterpå.

- Jeg våget meg utpå likevel. Nå har jeg skaffet meg noen fine silketepper også, forteller den interiørinteresserte risørdama fornøyd.

Les mer om helgas store bruktskattejakt i tirsdagens papirutgave av AAB. Der kan du blant annet lese hvorfor Herman Strand var villig til å punge ut 1200 kroner for en stor, rød bok - og ikke minst hva alle pengene som kommer inn egentlig går til.

Artikkeltags