Giverglade gjersdølinger på loppemarked i helgen: — Folk betalte mer enn de trengte

KAKER OG KASSE: Det var Mona Hansen som i mot betaling fra folk på utkikk etter lopper på Fiane skole lørdag. I tillegg solgte hun kaker og vafler, som det også gikk endel av.

KAKER OG KASSE: Det var Mona Hansen som i mot betaling fra folk på utkikk etter lopper på Fiane skole lørdag. I tillegg solgte hun kaker og vafler, som det også gikk endel av. Foto:

De hadde håpet på å få inn 10.000 kroner, men resultatet ble langt bedre for Kiwanis Club Gjerstad da de inviterte til loppemarked på Fiane skole i helgen.

DEL

— Mye av betalingen gikk på Vipps, og der er ikke alt registrert ennå, men vi har nok fått inn mellom 13.000 og 14.000 kroner, sier kasserer i Kiwanis Club Gjerstad, Bente Solheim.

Lørdag åpent de dørene til den gamle Fiane skole, hvor absolutt alt var til salgs.

— Alt fra gardiner til jernpanner. Det meste var til salgs, bortsett fra kjøkkeninnredningen, sier Solheim, og forteller at det var lang kø på utsiden da de åpnet klokken 11 lørdag.

— En gullavtale med Gjerstad kommune

Alt av løsøre og interiør i lokalene til de nedlagte skolene; Fiane skole og Gjerstad skole, ble gitt i gave fra Gjerstad kommune til Kiwanis.

— Det ble vi veldig glade for. Det er rett og slett en gullavtale, sier Solheim.

Avtalen går nemlig ut på at Kiwanis ikke trenger å tenke på det som står igjen, kun få inntekten på det som blir solgt.

— Det er fortsatt endel som står igjen. Blant annet fine PC-pulter og store kontormøblement, sier Solheim.

Men det er altså ikke Kiwanis problem. Gjenstående løsøre er det Gjerstad kommune som tar seg av.

Ifølge rådmann Torill Neset vet de foreløpig ikke hva de skal gjøre med det som ikke ble solgt.

— Vi må få oversikten før vi bestemmer oss hva vi skal gjøre med det, sier hun.

Flere søker støtte

Solheim forteller at hun er takknemlig for giverglade gjersdølinger som bidro til at resultatet ble som det ble.

— Det var flere som vippset over mer enn de trengte. De rundet oppover når skulle betale, fordi inntektene gikk til et godt formål, forteller Solheim.

Kiwanis Club Gjerstad er nemlig en veldedig organisasjon som har som mandat å hjelpe barnefamilier med økonomisk støtte til alt fra bursdagsselskaper til sportsutstyr.

— Den siste tiden har vi hatt en økning i antall søknader fra familier i bygda. Det er kjempebra! Det er de vi jobber for. Men da trenger vi også penger, sier Solheim.

Hun forteller at de har merket en større pågang etter at Aust-Agder Blad i høst skrev en artikkel om at det er få som søker støtte fra dem.

Ønsker seg flere faddere

Kiwanis får mesteparten av inntekten sin fra bruktbutikken Stasjonen på Brokelandsheia, i tillegg har de også en fadderordning.

— Men vi har dessverre bare tre faddere per i dag. Det er litt lite fordelt på 2.700 innbyggere, sier Solheim, som altså gjerne ønsker seg flere frivillige med på laget.

Snart får de imidlertid muligheten til å spe på inntekten igjen. Da står nemlig loppemarked på Gjerstad skole for tur.
Artikkeltags