Gjersdølinger med karrierebeste

BEGGE NUMMER 14: Magnus Aasbø (til venstre) og Lars De Bartolo gikk inn til hver sin 14. plass under norgescupen i Os i Østerdalen i helgen. Det var nye bestenoteringer av gjersdølingene.

BEGGE NUMMER 14: Magnus Aasbø (til venstre) og Lars De Bartolo gikk inn til hver sin 14. plass under norgescupen i Os i Østerdalen i helgen. Det var nye bestenoteringer av gjersdølingene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjerstad-skiskytterne Magnus Aasbø (17) og Lars De Bartolo (17) satte nye bestenoteringer i norgescupen.

DEL

Med sin 14. plass på lørdagens sprint i norgescupen i Os i Østerdalen noterte 17 år gamle Magnus Aasbø seg for en ny bestenotering. Gjerstad-skiskytteren hadde to bom og endte to minutter og 43 sekunder etter vinneren i 18-årsklassen.

– Jeg er veldig fornøyd med fem treff på liggende og tre treff på stående i vanskelige forhold, sier Aasbø til Aust-Agder Blad.

Søndagens renn skulle vært jaktstart, men kulde gjorde at det ble gjort om til en ny sprint. Her satte sambygding Lars De Bartolo karrierebeste med 14. plass i samme klasse som Aasbø, drøyt to og et halvt minutt bak vinneren og med to bom.

God langrennsform

De Bartolo ble nummer 35 etter seks bom og drøyt fire minutter etter på lørdagens sprint.

– Langrennsformen har vært bra, men var dårlig skyting på lørdag i vanskelige forhold. Søndag visste jeg at formen var god og at visst jeg traff så ble det bra. Fornøyd med åtte treff og bra fart i sporet. Og veldig fornøyd med karrierebeste, oppsummerer Lars De Bartolo.

Aasbø kom på 29. plass med bare to bom og med tre minutter og 44 sekunder opp til førsteplassen på sprinten søndag.

– Det gikk litt tyngre i sporet, selv om jeg nok en gang hadde åtte treff. Jeg tok NC-poeng begge dagene. Vil si meg godt fornøyd med helgens norgescup, oppsummerer Aasbø.

Ganske fornøyd Holte

Ingrid Emblem Holte (17) i kvinnenes 18-årsklasse tok 17. plass på lørdagens sprint med fire bom og drøyt fire minutter bak førsteplassen, før hun ble nummer 25 med fem bom og nesten seks minutter opp til vinneren på søndagens sprint.

– Litt uheldig med vinden, men egentlig ganske fornøyd totalt på lørdag. Søndag var en tyngre dag for meg både på ski og med skytinga. Var litt uheldig med en liten sykdom i forkant, oppsummerer Holte.

Tungt for Flåta

Ånon Flåta (18) har hatt til vane å sanke topplasseringer i 19-årsklassen, men når han blir bedt om å oppsummere helgens innsats i Os, er den ikke til å ta feil av: «Tungt».

Flåta ble nummer 25 med fem bom og tre minutter opp til vinneren på lørdagens sprint, før han kom på 24. plass med tre bom og snaut tre minutter opp til førsteplassen på søndagens sprint.

– Det er utrolig kjedelig å trene hundrevis av timer om sommeren og høsten, og så skal formen leke gjemsel når jeg trenger den, sier Flåta, som den siste uken har vært førstereserve til å gå junior-VM i Slovakia.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken