Gjersdølinger tok en haug av pallplasser i Fyresdal

Fra venstre: Ingrid Emblem Holte, Endre De Bartolo, Anne Eskeland, Håvard Såghus Winterkjær, Kristiane Blesvik Svendsen og Solfrid Emblem Holte.

Fra venstre: Ingrid Emblem Holte, Endre De Bartolo, Anne Eskeland, Håvard Såghus Winterkjær, Kristiane Blesvik Svendsen og Solfrid Emblem Holte. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Gjerstad Idrettslag stilte med totalt seks skiskuttere på Todagersrennet i Fyresdal i helgen. Det åpnet med sprint lørdag og ble avsluttet med fellesstart søndag.

Med god fart i sporet og bare to bom tok Endre De Bartolo seieren i 14-årsklassen, fire sekunder foran nestemann. På fellesstarten så seierssjansene ut til å svinne hen, men med god både andre- og sisterunde gikk han seg opp til førsteplassen, til tross for tre strafferunder.

Håvard Såghus Winterkjær i 16-årsklassen gikk bare fellesstarten, og det så mørkt ut da han måtte ut på tre strafferunder etter første skyting, men med forrykende form i sporet og en rask avsluttende serie på siste skyting, gikk han inn til en solid seier.

Holte-søstrene på pallen

Solfrid Embelm Holte ble nummer to i 15-årsklassen med fire bom på sprinten. Hun fulgte opp med en ny pallplass etter fire bom på fellesstarten, denne gangen på tredjeplass.

I 18-årsklassen ble Ingrid Emblem Holte nummer to på sprinten med bare to bom. På fellesstarten hadde storesøster Holte 15 av 20 treff og gikk inn til en ny andreplass i sin klasse.

For Ingrid Emblem Holte, samt Kristian Aasbø, Lars De Bartolo, Ånon Flåta og Magnus Aasbø, er det NM i sprint, fellesstart og stafett i Orkdal i Trøndelag til helgen.

Lovende skiskyttere

Det gror også godt nedover i rekkene i Gjerstad IL. I nybegynnerklassen ti år og yngre skjøt Anne Eskeland ni treff og med veldig god fart i sportet ble dette et veldig godt renn av Eskeland. Søndag skjøt Anne Eskeland ned alle ti blinkene og farten i sporet var kanskje enda større enn på lørdag så det ut til. Hennes beste renn denne sesongen, melder skiskyttergruppen i Gjerstad.

Søndag deltok Kristiane Blesvik Svendsen i nybegynnerklassen elleve år og eldre. Der var det full klaff på standplass med ti treff og fin fart i sporet.

– Det er utrolig moro å se den flotte utviklingen disse to skiskytterne har hatt i sin første sesong som skiskyttere. Vi gleder oss til å se fortsettelsen, sier Jan Kenneth De Bartolo i skiskyttergruppen til Gjerstad Idrettslag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken