Nissen delte ut 100 godtposer: — Jeg var livredd for at det skulle bli for få

Det er selvsagt litt vanskelig å måle eksakt, men Evie Katrin Lønne er bombesikker på at det ble satt en aldri så liten rekord i Gjerstad kirke i går.

DEL

— Vi slo fjorårets rekord i kirka, sier primus motor for adventskonserten og julegrantenninga i Gjerstad, Evie Katrin Lønne på menighetskontoret.

Det hyggelig markeringen av adventstida har blitt årlig tradisjon i bygda, og er et samarbeid mellom Gjerstad kirke og Gjerstad kommune.

Evie anslår at cirka 300 gjersdølinger hadde tatt turen for å få en liten boost av julestemning søndag kveld.

— Det er forferdelig moro at så mange møter opp, sier hun.

Dannet eget kor for presten

Lønne forteller om et innholdsrikt program med bidrag fra Yngve Valle, Inger Løite, Fanny og Laszo Istenes sammen med Inger Hommefoss, Knut Magnar Nilsen og Mari Helgesen, musikkorpset, barnekoret Jipp, Gjerstadkoret, Sofie Sunde og det relativt ferske ungdomskoret.

— Det var noen fra ungdomsklubben som ønsket å overraske presten med en liten sang, sier Evie, og forteller at de fremførte «Himmel på jord» etter usedvanlig lite øving.

— Men det gikk kjempefint. De var veldig flinke, skryter hun.

100 godteposer forsvant

Etter å ha fått seg en god dose jul i kirka, fikk publikum servert gløgg og pepperkaker på vei ned til Almuestaua. Der spilte korpset noen julesanger, før presten tente julegrana. Og så var det duket for kveldens store høydepunkt - i hvert fall for de minste.

— Nissen kom, smiler Evie, som avslører at det var hun og ikke nissen som hadde pakket de 120 godtposene. 100 av dem forsvant.

— Det betyr at det var mange barn tilstede, sier hun.

— Jeg var livredd for å ha for få. Det hadde vært krise.

— Nei, d e så galent

Ikke nok med at det var publikumsrekord, og hundre barn fikk godtposer - så var jammen meg været bra også.

— I fjor var det skikkelig guffent. Men i år! Minus to, tre grader - og klarvær. Nei, d e så galent, smiler Evie, som kan bedyre at alt gikk etter planen og at det ikke var noen feilskjær å melde om.

— Det var en utrolig vellykka kveld, sier hun.
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken