Gjerstad LIVE er i gang

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag ettermiddag braket det løs. Gjerstads helt nye festival er i gang, og trøkket på østsiden av "bygdebyen" var ikke til å ta feil av.

DEL

Utenfor festivalområdet var det ikke til å ta feil av hva som foregikk på innsiden. Mens kragerøgruppa TheRustyRootsBand spilte "Past the Point of Rescue" (bedre kjent her hjemme i sin norske språkdrakt med Hellbillies' "Ei krasafaren steinbu") ble det antydning til kødannelse foran billettboden.

Inni satt blant andre Kai Ove Sandåker og tok i mot tilreisende. En tysk bobilturist hadde fått med seg at det var på Brokelandsheia det skjedde i helgen, og løste både dagspass og plass til kjøretøyet.

- Folk er så glade

Vi avbryter i det Kai Ove leiter etter det engelske ordet for frontrute.

- Dette er altså så bra, uttrykker han umiddelbart.

- Stemningen er god og folk er så glade, sier han.

På innsiden har Rune Hagestrand og hans folk gjort klart for en skikkelig folkefest. Det er mat og drikke å få i ethvert hjørne, og plenty med både vakter og ryddefolk skal sørge for at alt går godt for seg.

- Hektisk

Selv innrømmer festivalsjefen at han er litt sliten, men lettet.

- Man bruker et halvt år på å forberede seg til en ting som dette, men okke som blir den siste dagen utrolig hektisk.

Kveldens lineup når kragerøgruppa er klar består av Byting, Steff Nevers Band før Rotlaus tar til scenen ved midnatt for å gjøre gjerstadnatta utrygg.

- Dette må bli bra. Hvis ikke så vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, sier Hagestrand og smiler.

Åtte konserter i alt

Årets festival er den første for Gjerstad LIVE, og den store publikumsmagneten er spart til lørdagen. Klokken åtte går Trang Fødsel på scenen. Lørdag spiller også Clutterbillies, Ni Liv og Honkabilly Kings, samt at Gjerstad LIVE arrangerer et eget Gründerforum.

Bakerst i lokalet sitter kjøpmann Tore Solstad og smiler i kapp med deler av etternavnet sitt.

- Det er bare helt perfekt festivalvær, sier han.

LES OGSÅ: Lokale band på ny festival

Artikkeltags