Neste uke åpner asylmottaket på Holmen Gård

KLAR FOR INNFLYTNING: Holmen Gård har plass til inntil 52 enslige mindreårige flyktninger.

KLAR FOR INNFLYTNING: Holmen Gård har plass til inntil 52 enslige mindreårige flyktninger. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mandag kveld holdes det informasjonsmøte på Holmen Gård. Dagen etter kan de første asylsøkerne flytte inn.

DEL

Omsorgspartner Vestfold AS, som i slutten av september kjøpte, Holmen Gård, skal mandag kveld holde informasjonsmøte for beboerne rundt gården.

Det er i forbindelse med oppstart for asylmottaket for enslige mindreårige flyktninger. Åpningsdatoen har imidlertid ikke vært klar før nå.

– Vi åpner tirsdag. Det er avtalen vi nå har med UDI. Vi vet ennå ikke når de første flyktningene kommer, men vi skal ha mulighet til å ta dem i mot fra tirsdag. Da er vi så klare vi kan få blitt, sier Eli Gåsemyr, daglig leder i Omsorgspartner Vestfold, til Aust-Agder Blad.

Inntil 52 flyktninger

I desember vedtok Utlendingsdirektoratet (UDI)  å opprette asylmottak på Holmen Gård for enslige mindreårige flyktninger. Det er 32 plasser i den ordinære avtalen, men UDI har to opsjoner med ytterligere ti plasser i hver.

Det betyr at det kan komme inntil 52 enslige mindreårige flyktninger til Holmen Gård.

– På mandagens informasjonsmøte kommer til å gi informasjon, og det vil bli mulighet til å stille spørsmål. Hensikten er å skape en god dialog og samarbeid, Eli Gåsemyr.

Grunnsvoll leder

I forrige uke ble det klart at Kjell Trygve Grunnsvoll blir den nye lederen på asylmottaket. Han var inntil i fjor høst ordfører i Gjerstad for Senterpartiet.

– Dette blir en spennende utfordring som jeg ser fram til å ta fatt på. Nå blir det viktig å skape en god dialog med Gjerstads innbyggere og skape et godt arbeidsmiljø blant dem som skal jobbe her på Holmen Gård. Det skal vi lykkes med, uttalte Grunnsvoll i en pressemelding da.

Det var Halvor Landsverk som eide Holmen Gård før Omsorgspartner. Han eide gården i cirka et halvår.

Artikkeltags