Bygda viste seg fra sin beste side

Store og små i Gjerstad stilte opp med flagg da Kongen besøkte Brokelandsheia og Den Lille Dyrehage på tirsdag.

Store og små i Gjerstad stilte opp med flagg da Kongen besøkte Brokelandsheia og Den Lille Dyrehage på tirsdag.

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var duket til folkefest da Kong Harald besøke Gjerstad og Brokelandsheia i ettermiddag. Flere hundre mennesker hadde møtt opp, mange av den over en time før hovedgjesten hadde sin ankomst. Alle for å få et glimt av Kongen og hans følge.

DEL

Klokken 15.00 presis ankom Kongen Gjerstad stasjon i den staslige kongevogna. Der ble han tatt imot av ordfører Inger Løite, mens Gjerstad storband underholdt. Ylva Bulut og Milad Sadeghi overrakte den fornemme gjesten den sedvanlige blomsterbuketten.

Så gikk turen til Brokelandsheia og Den lille dyrehage. Den ble standsmessig gjennomført av Henning Aasbø, i hans høypolerte snutebuss. Langs veien hadde hele bygda fått opp flagg på hvert ett hushjørne.

Enda flere flagg skulle det bli da glade barnehagebarn fra Visedal barnehage ønsket han velkommen ved dyrehagen.

Viste interesse

Derfra gikk turen fra en flott og litt kjølig oktoberdag inn i ett langt mer temperert klima. Dyrehage-gründerne Nils-Harald Reiersen og Terje Jensen fikk 20 minutter alene med kongen, for å vise frem sitt livsverk, regnskogen.

På veg inn fikk Kongen også se legoprosjektet til elever ved Fiane skole. De hadde laget og programmert lego-roboter for anledningen.

Kongen, som er Regnskogfondet store beskytter og selv har opphold seg i Amazonas for noen få år tilbake, spurte interessert om regnskogen og dens biotop.

-Han virket oppriktig interessert, forteller Terje Jensen.

-Det var helt tydelig at han kjente både regnskogen og dens utfordringer, og spurte alle de rette spørsmåla, sa han.

En av dem som var litt vel ivrige under dagens besøk var en lemur, som fikk los på Kongens blomsterbukett. Lemuren klatret dermed opp og langs Kongens bein. Se bilde av den ivrige lemuren i vår bildeserie.

Jensen skulle gjerne fortalt Hans Majestet mer om regnskogen.

-Det ble en ganske kort tur, men jeg tror han fikk et fint inntrykk av hva vi prøver å få til her, sa han.

Kongen lurte på hva som fikk to gutter til å starte opp en regnskog på Sørlandet, og Jensen svarte at en interesse i sin tid ble en hobby, som igjen ble en jobb.

Møtte bygda

Etter endt tur i skogen gikk turen til parkeringsplassen på utsiden av dyrehagen, der kommunen hadde fått satt opp to store partytelt. De huset beboere fra Gjerstadheimen, Gjerstad Jakt og Fiske forening, kommunestyrerepresentanter, MOT-ambassadører og flyktninger, blant mange andre. Der fikk Kongen snakke med flere av de fremmøtte, som alle hadde forberedt sine historier. I tillegg vanket det internasjonal mat fra grillen til Tore Solstad på Eurospar.

En av dem han fikk hilse på var 95 år gamle (om få dager) Tordis Rike. Hun var fantastisk fornøyd med og endelig å få hilse på Kongen.

-Jeg hadde ikke så mye å si til han, men jeg sa til han at det var gjilt å få se han. Jeg har slitt meg frem hit i dag for å treffe han, sa hun.

Ved endt bespisning så forlot Kongen og hans følge Brokelandsheia, for så å returnere til Gjerstad stasjon, og toget tilbake til hovedstaden.

 Les flere intervjuer og se flere bilder i vår avis på torsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken