Estisk trailer blokkerte Gjerstadveien

PÅ TVERS: Den estiske lastebilen lagde lengre køer i begge retninger ved Sundebru.

PÅ TVERS: Den estiske lastebilen lagde lengre køer i begge retninger ved Sundebru. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En trailer med estiske skilter mistet tirsdag formiddag kontroll på bilen og havnet på tvers av fylkesvei 418.

DEL

TRAFIKKIngen ble skadet i uhellet, men veien var blokkert en god stund etter hendelsen. Sjåføren av bilen, som ikke snakket norsk, var travelt opptatt med å legge kjettinger under hjulene da AAB ankom stedet.  Hendelsen skal ha skjedd rett ved avkjøringen til Sundebru og Abel ungdomsskole.

Skapte kø

Rett før klokken 11.45 kom lastebilen på veien igjen og fortsatte turen oppover mot øvre Gjerstad.

Det hadde opparbeidet seg lengre køer i begge retninger. At veiene i distriktet er glatte er det ingen tvil om. I formiddag ble også en person kjørt til Kragerø sykehus etter at to biler møttes på en utrolig smal vei, så smal at det ifølge politiet nesten er umulig for to biler å passere hverandre her.

Mer snø i vente

Meterologisk institutt sendte i går ut OBS-varsel der de advarte om vanskelige kjøreforhold over de vestlige delene av høyfjellsovergangene pga sterk vind og snøfokk, men også i lavere strøk er det selvsagt svært viktig (og ikke minst lovpålagt) å kjøre etter forholdene. Det er meldt overskyet vær i morgen og mer snø i Gjerstad på fredag, før sola skal titte fram igjen søndag og mandag. Temperaturen skal ligge rundt frysepunktet. I Risør lyder værvarselet omtrent likt.

Glatte veier allerede i går

Også i går var det krevende kjøreforhold i vårt distrikt. Da fikk en personbil skrens i krysset ved kommunehuset og Myrheia, rett ved Risør Brannstasjon. Alle nødetater rykket ut til stedet.

- Bilen kom kjørende fra Krana mot Frydendal da den mistet kontrollen i krysset ved kommunehuset, og kjørte rett i fjellveggen, fortalte Jan Olav Lundberg fra Østre Agder Brannvesen til AAB.

Bilen, som var totalhavarert, bar tydelig preg av sammenstøtet med fjellveggen.

Artikkeltags