Kongen til regnskogen

Halvannen time blir Kong Harald i Gjerstad. Da skal han innom Den Lille Dyrehagen.

Halvannen time blir Kong Harald i Gjerstad. Da skal han innom Den Lille Dyrehagen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kong Harald har som mål å besøke samtlige kommuner i sin regjeringstid. Tirsdag 27. oktober kan han krysse ut to kommuner til på lista. Da besøker han Gjerstad og Drangedal.

DEL

Men kongen blir dessverre ikke lenge på noen av stedene. I Drangedal er det snakk om et drøyt to timers program, mens hans besøk i Gjerstad varer drøyt halvannen time.

Men uansett lengden på kongebesøket, i både Drangedal og Gjerstad legges det opp til et allsidig program som skal gi kongen et visst inntrykk av kommunene.

Kongen ankommer Gjerstad klokken 15.00 med tog. Da ankommer han i den såkalte "kongevognen". Fra stasjonen går turen til Brokelandsheia med en snutebuss.

Ved ankomst vil elever fra Fiane skole gi kongen en innføring og demonstrasjon i programmering av lego-roboter, som er en del av kommunens realfagprosjekt.

Deretter går turen inn i regnskogen til Den Lille Dyrehage.

Besøker Den lille dyrehage

– Kongen er beskytter av Regnskogfondet og det er naturlig at vi viser ham regnskogen i Den lille dyrehage. For oss blir det et enklere opplegg ettersom oppholdet er kort, men vi skal forsøke å gjøre maksimalt ut av det. Uansett, vi gleder oss voldsomt, forteller rådmann i Gjerstad Torill Neset.

Kongen avslutter besøket med et møte med mangfoldet i Gjerstad kommune, der han presenteres for bygdas unge og gamle, samt et usedvanlig vellykket integrerings-prosjekt der Brokelandsheias egne innbyggere, på eget initiativ, har skapt et inkluderende, fargerikt felleskap.

Det blir nylig tiltrådt ordfører Inger Løite som skal lede kongen rundt i bygda.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken