Reagerer på kultursøknad fra Gjerstad menighet

Sendte søknad: Kirkeverge Torgeir Øverland ønsket å få dekt inn ekstra utgifter som hadde påløpt i forbindelse med korseminaret i Gjerstad kirke i mars. Da hadde menigheten allerede mottatt 7.000 kroner fra Mæselfondet. Foto: Marianne stene/arkiv

Sendte søknad: Kirkeverge Torgeir Øverland ønsket å få dekt inn ekstra utgifter som hadde påløpt i forbindelse med korseminaret i Gjerstad kirke i mars. Da hadde menigheten allerede mottatt 7.000 kroner fra Mæselfondet. Foto: Marianne stene/arkiv

Artikkelen er over 2 år gammel

Ordfører Inger Løite reagerte på søknaden fra Gjerstad menighet da formannskapet skulle dele ut kulturmidler for 2017.

DEL

– Jeg syns det virker rart at de sender inn søknad om dette når jeg har fått beskjed om at konserten er gjennomført og fullfinansiert gjennom Mæselfondet, sier Ordfører Inger Løite (Ap).

Det er søknaden fra Gjerstad menighet på 3000 kroner til korseminaret, som ble holdt i Gjerstad kirke 12. mars, hun reagerte på under formannskapets behandling av årets tildeling av kulturmidler.

Fikk tilskudd fra fond

Det er var trosopplæringskoordinator og menighetssekretær, Evie Katrin Lønne, som hadde ansvar for gjennomføringen av korseminaret. Hun forteller at hun søkte Mæselfondet om å få dekket utgiftene til det populær seminaret, slik at kirkekonserten med fire barnekor fra distriktet, kunne være et gratis tilbud.

– Jeg fikk dekt inn 7.000 kroner fra fondet, forteller Lønne.

Ekstra utgifter

Hun er overrasket over at formannskapet senere har mottatt søknad om å få dekt utgifter til arrangementet.

– Det er ikke jeg som har sendt inn søknaden, sier Lønne, som for tiden er 100 prosent sykmeldt fra sin stilling, og derfor ikke har oversikt over hva som skjer i menigheten.

Kirkeverge Torgeir Øverland forteller at det er han som har sendt inn tilskuddssøknaden på 3000 kroner.

– Tilskuddet fra Mæselfondet var ikke nok til å dekke alle utgiftene vi hadde i forbindelse med korseminaret, derfor sendte jeg inn en søknad om kulturmidler, sier Øverland, og forteller det påløp ekstra kostnader, i tillegg de 7.000 kronene det kostet å leie inn det populære jentekoret «Seven» og praktisk gjennomføre arrangementet.

– Sånn som utgifter til mat og slike ting, forteller kirkevergen.

– Hvor mye ekstra var det snakk om?

– Jeg har ikke beløpet klart for meg nå, men dette er en helt ukomplisert sak, fastslår kirkevergen.

– Dersom vi hadde fått de 3000 kronene hadde vi mer eller mindre gått i null, forteller han.

Delte ikke ut alt

Gjerstad menighet fikk ikke innvilget søknaden, det var det kun tre av åtte lag og foreninger som gjorde (se oversikt nederst i saken).

I utlysningsteksten ble det presisert at årets kulturmidler kun vil gå til «drift av ungdomsklubb», da det er kuttet kraftig i potten for å få på plass en egen kultursekretær i kommunen. Totalt 50.000 kroner er til disposisjon, foreløpig er 32.000 av disse nå fordelt på tre søkere.

– Vi sparer litt, slik at kultursekretæren har midler i verktøykasse når hun begynner i juli, sier Løite.

Disse fikk tilskudd

Fiane ungdomslag, 10.000 kroner

Drop In Betel, 20.000 kroner

Sunde Yngres, 2.000 kroner

Artikkeltags