Funnet er gjort ved Egdetjern, ikke så langt fra Mesel.  Det er i området der Harald Melås (92) forsvant i august 2015.

- To personer og en såkalt kadaverhund har fredag vært ute i området for å søke. De gjorde et funn omtrent to kilometer fra der Harald Melås sist ble sett, forteller Tor Erik Moen.

Moen er nevøen til Melås. Han har i siden forsvinningen i august drevet regelmessige søk i området.

- I romjula fant vi en bærplukker og en bøtte i området. Liket som nå er funnet lå omtrent to hundre meter unna, forteller Moen.

- Lettelse

Moen var ikke selv med på dagens søk men er lettet over at det nå er gjort et funn.

- Det er en fantastisk lettelse for oss i familien, men det er åpenbart en dag med blandede følelser, sier han.

Det var planlagt et nytt stort søk til uka. Det blir nå avlyst. Moen vil derimot gjerne uttrykke takknemlighet for alle som har bidratt igjennom det siste året.

- Det har vært et fantastisk engasjement blant folk i bygda. Folk har stilt opp og gjort en enorm innsats. Det er vi veldig glade og takknemlige for, sier han.

Moen opplyser om at politiet nå er i området og at liket som er funnet vil bli sendt til obduksjon.

- Det har vi fått beskjed om må gjøres rutinemessig. Vi føler oss ganske trygge på at det er Harald Melås som nå er funnet. Det er ingen andre i dette området som er savnet, sier Moen.

Bekreftes

Lensmann i Gjerstad Odd Holum bekrefter at det er gjort et funn i området.

- Jeg kan bekrefte at det er gjort et funn av noen levninger i området. Vi har ingen grunn til å tro at dette er noen andre enn mannen som forsvant i august i fjor, sier han.

- Funnet ble gjort rundt klokken seks fredag kveld, og politiet er i området nå for å gjøre seg ferdige, sier han på telefonen rundt midnatt.

Holum bekrefter at funnet nå blir sendt til obduksjon for identifikasjon.

Forsvant på bærtur

Det var altså i begynnelsen av august i 2015 at en mann forsvant fra området rundt Mesel i Gjerstad. Mannen skal ha vært på bærtur i området og ble sist observert av noen andre med samme ærend i skogen.

Mannens bil og en tursekk var blant de siste fysiske spor man hadde etter mannen.

En stor leteaksjon ble satt i gang for å finne den savnede. Det involverte store politistyrker, sivilforsvaret og en stort antall frivillige fra området. Været og det ulendt terrenget gjorde derimot søket vanskelig. Etter selve leteaksjonen ble avsluttet har politiet søkt tjern og vann etter den savnede mannen, da både med dykkere og ekkolodd.