Sist noen så 92-åringen var på Mesel i Gjerstad lørdag formiddag i 11-tiden. Bekjente dro ut for å lete etter mannen cirka klokken halv fem lørdag ettermiddag. Da fant de sekken og bilen, men ikke mannen.

Siden da har leteaksjonen pågått, og den er nå inne i sitt tredje døgn. Tirsdag ettermiddag opplyser stasjonssjef ved Risør politistasjon, Odd Holum, til Aust-Agder Blad at søket er utvidet frem til onsdag kveld.

– Det er to grunner til det. Punkt en er at vi ikke har funnet mannen. Punkt to er at vi litt igjen å gjøre. Det er veldig vanskelig terreng og tett vegetasjon, så vi må være sikre at han ikke er i kjerneområdet, sier Holum.

Har en teori

Tirsdag formiddag ble det holdt et stabmøte på Mesel.

– Vi hadde et møte om hva som er gjort og hva som må gjøres, sier stabsjef i Agder politidistrikt, Bård Austad, til Aust-Agder Blad.

Det er så langt søkt i et område på tre hundre meter rundt mannens bil. De skal være sikre på at han ikke ligger innenfor dette området.

– Vi jobber nå med en teori på at mannen har fått et illebefinnende, der han enten har gått mot folk for å få hjep eller gått uten mål og mening, sier Austad.

Håp

Han understreker at de fremdeles har håp om å finne 92-åringen i live.

– Det er en sjanse for det når vi bare er inne i det tredje døgnet etter at han ble meldt savnet, sier Austad.

De vil nå søke utenfor kjerneområdet på tre hundre meter fra bilen. Det innebærer flere vann i nærheten.

Tirsdag er det nærmere nitti personer med i leteaksjonen.

Heimevernet

Søket etter mannen som ble savnet lørdag kveld fortsatte til det ble mørkt søndag kveld. Mandag morgen er søket tatt opp igjen, denne gang med større styrke.

– Vi holder på for fullt. Vi har 45 personer fra Heimevernet, som først ble involvert mandag morgen. Vi har også 20 personer fra Røde Kors, i tillegg til politi og hundepatruljer, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre, til Aust-Agder Blad.

Mannen skal ha vært godt kledd da han dro ut på bærtur lørdag formiddag og politiet har håp om å finne 92-åringen i live. Operasjonslederen sier at de nå vil finsøke hovedområdet, i området der bilen hans ble funnet.

– Det er et veldig ulendt og tett terreng, så vi må være sikre på at vi ikke har gått forbi mannen, sier Ingrid Mæhre.

– Sjekk garasjer og låver

Det var klokken 20:17 lørdag kveld at operasjonsleder i Agder politidistrikt, Eyvind Formo, meldte at de leter etter en 92 år gammel mann på Mesel i Gjerstad.

Søndag ettermiddag gikk politiet ut på Twitter ba folk som bor og oppholder seg i området om å sjekke eiendommene sine; hus, garasjer, låver, uthus og eventuelle hytter.

Mannen har trolig mørke klær, grått hår og skjegg, skriver politiet.

– Vi ser etter en eldre mann som er 93 år gammel. Han var her vi står nå cirka klokken elleve i dag, hvor han pratet med noen bekjente av seg. Han fortalte at han skulle på bærtur litt lengre ned i veien, forteller politiets innsatsleder på stedet, Kurt Ulven, til Aust-Agder Blad lørdag kveld.

Fant sekken

Da han hadde vært borte i noen timer, valgte lokale å lete etter ham.

– Cirka klokken halv fem var det noen lokale som gikk for å finne ham, men da var han borte. De fant tursekken og bilen hans, men mannen er borte. Vi leter i det mest aktuelle området rundt bilen, med Røde Kors, hundepatruljer, politiet og sivile, sier Ulven.

– Hvor stort område snakker vi om?

– I utgangspunktet skulle det være hundre meter fra bilen og inn til et felt hvor han pleide å plukke bær. Nå har vi vært der, og der er han ikke. Skogene i Gjerstad er store, så da må begynne å utvide søksområdet.

Søker med helikopter

Vi har flere ressurser på vei, og politihelikopteret kommer hvert øyeblikk og luftambulansen har også sagt seg villige til å bistå, uttalte Ulven da Aust-Agder Blad snakket med ham like før klokken 21:30 lørdag.

– Det at sekken er funnet. Gjør dere dere noen tanker om det?

– Nei, ikke annet enn at vi vet at han er der. Vi legger ikke så mye tid og ressurser i akkurat det, sier Ulven.

Sivilforsvaret er også koblet inn i søket av mannen.

Søker om natten

Operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane opplyste til Aust-Agder Blad like etter klokken 01:30 natt til søndag at de vil fortsette søket etter 92-åringen utover natten.

– Men i en litt mindre skale. Det er litt ulent terreng som gjør søket utfordrende i mørket, men vi kommer til å søke utover natten, sier Kleivane.

Mannen ble ikke funnet i løpet av natten, og søket ble trapppet opp igjen søndag morgen.