Satser stort på nettavis

SATSER I NY DRAKT: Rune Hagestrand, her ved hjemmekontoret sitt i Gjerstad, har stor tro på sin nye nettside, som ble lansert ved midnatt. – Mange er nysgjerrige, sier han.

SATSER I NY DRAKT: Rune Hagestrand, her ved hjemmekontoret sitt i Gjerstad, har stor tro på sin nye nettside, som ble lansert ved midnatt. – Mange er nysgjerrige, sier han. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Rune Hagestrand synes det er merkelig ikke flere gjør som ham og starter egen lokalavis på nett.

DEL

Ved midnatt lørdag åpnet Rune Hagestrands nye lokalavis. Gjerstad.org har blitt til iGjerstad.no.

Han forteller at han har brukt et sekssifret beløp på å få utviklet en nettside som skal være langt mer leservennlig, og ikke minst mer brukervennlig for Hagestrand og andre skribenter.

Blant annet kan han nå publisere saker fra mobiltelefonen - uansett hvor han er.

– Jeg følte det var nå eller aldri. Dette er noe jeg har tenkt på i flere år; om jeg skulle gjøre det ordentlig. Med de nye løsningene vil ting gå raskere og jeg vil få bedre tid til å oppdatere nettsidene, sier Hagestrand, som har en målsetting om daglige oppdateringer på den nye nettsiden.

– Uavhengig

– Samarbeidet med Aust-Agder Blad ble brutt tidligere i år. Har det en sammenheng?

– Nei, dette er noe jeg har holdt på med en stund. Gjerstad.org ble jo startet i 1999, påpeker han.

Hagestrand har en sterk mistanke om at hans nye satsing ikke er populær på Solsiden 12.

– Jeg tror nok ikke Aust-Agder Blad ønsker dette, men det lar jeg ikke styre meg, smiler Hagestrand, som er Høyres ordførerkandidat i årets valg.

– Du sier at iGjerstad.no skal være politisk uavhengig. Hvordan skal du klare det?

– Jeg kommer ikke til å skrive journalistiske saker om politikk, men jeg vil fortsette å legge ut referat om saker som er vedtatt i formannskapet og kommunestyremøtet. Det kommer til å være mulig for alle de politiske partiene å skrive innlegg, og disse vil ikke bli sensurert. Bare det er innenfor norsk lov, sier han.

Lav terskel

Han sier det er gladsaker som skal dominere iGjerstad.no. Det han kaller «gravende, negativ journalistikk» overlater han til de større avisene å skrive om.

Det mener han bygda er for liten til. Hagestrand opplever at mange er nysgjerrige på nettavisas nye drakt.

– Jeg tror den kommer til å bli tatt godt imot. Her skal ikke terskelen for en nyhetssak være så høy, sier Hagestrand.

– Men hvorfor bruker du så mye tid og penger på dette?

– Kall det lokalpatriotisme. Skjer det noe i bygda, så skal de nysgjerrige kunne lese det på iGjerstad.no. Det er en hobby, sier 51-åringen, som synes det er merkelig at du ikke finner liknende nettsider flere steder.

Artikkeltags