Biskopen kommer til Gjerstad i dag

Biskop Stein Reinertsen ble innsatt i 2013, og kommer i dag på bispevisitas til Gjerstad. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Biskop Stein Reinertsen ble innsatt i 2013, og kommer i dag på bispevisitas til Gjerstad. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

I dag kommer Agderbiskop Stein Reinertsen til Gjerstad. Den såkalte visitasen er en del i en liten turne av regionen, da biskopen i går, torsdag, besøkte Vegårshei.

 I løpet av dagen skal biskopen innom mange arenaer i Gjerstad. Dagen begynner på prestegården, der biskopen skal ha møte med kirkestaben i kommunen. Deretter går turen til Gjerstadheimen, der han skal hilse på beboere og ansatte på omsorgssenteret.

Ledelse og skoleelever

Så skal kommuneledelsen treffe den geistlige, før turen går til Abel ungdomsskole, der ordføreren også skal være med.  På skolen skal biskopen treffe Religion, livssyn og etikk (RLE) klassen, og snakke med dem.

Pølser og aper

Så går turen til de mere eksotiske områder av kommunen, da biskopen skal innom regnskogen på Brokelandsheia. Deretter vanker det pølsesmaking på Europris og kaffe på bankplassen.

På tampen av ettermiddagen står Holmen Gård på programmet, der biskopen skal møte menighetsråd og utvalg.

Kvelden avsluttes i Gjerstad kirke, med lovsangkveld og andakt.

Artikkeltags