Har noen sett lyset?

MØRKT: Gjestebrygga i Strandgata har vært uten lys de siste åra, hevder innleggsforfatteren Terje H. Henriksen. At kommunen sparer penger her mener han er bekymringsverdig.
Foto: arkiv

MØRKT: Gjestebrygga i Strandgata har vært uten lys de siste åra, hevder innleggsforfatteren Terje H. Henriksen. At kommunen sparer penger her mener han er bekymringsverdig. Foto: arkiv

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi går nå mot den femte sesongen uten lys på gjestebrygga. Det hele blir litt komisk når en tenker på at de som ble født når lyset gikk, snart skal begynne i første klasse. Enda mer komisk blir det når en får høre hvorfor det ikke er lys. Vi får det ikke til (!) er svaret jeg flere ganger har fått. Vi lever i 2018 og jeg kan sitte i byen og slå på lyset hjemme med kun å bruke mobiltelefonen og så må en hel kommune bruke fem år på å få liv i noen stakkars lys på en brygge. Hvordan er dette mulig?

Er det kanskje gassverket som fremdeles har ansvaret for belysningen i havna? Enda mer uforståelig blir det når vi vet at det faktisk er strøm i selve lysstolpene. Strømmen er altså kun få centimeter fra den stakkars lyspæra.

Sannheten er nok at lysstolpene er modne for utskifting og nye stolper er vist nok ganske kostbare. Da er det viktig å huske på at vi ikke skal ha lys på gjestebrygga for å vise båtturistene hvor vakker den er. Den er nemlig ikke noe å skryte av så sånn sett kunne lyset forbli slukket. Dette har med sikkerhet å gjøre og da er det vanskelig å forstå at det skal spares kroner.

Brygga er mye trafikkert i høysesongen og la oss tenke følgende tanke: En person vandrer ut over brygga nattetid. Vedkommende snubler i en fortøyning, slår panna i sementen og faller på sjøen. Det er faktisk bare flaks at noe liknende ikke har skjedd i løpet av disse årene. Med en slik episode i tankene hadde det vært artig å vite hva kommunen mener er en akseptabel pris for igjen å få lys på gjestebrygga.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken