Risør HKs damespillere har trommet sammen til en håndballskole i høstferien. Før helga hadde 26 meldt på seg på, men i helga kom det en rekke henvendelser og nå er det 34 unge håndballspillere som deltar.

Tok turen fra Vegårshei

Isak Myre fikk greie på at det var håndballskole i Risør gjennom kjente hjemme i Vegårshei. 11-åringen har spilt håndball i gymtimen på Vegårshei skole, og han synes det har vært veldig moro. Nå fikk han sjansen til å bli bedre kjent med sporten, og håndballskolen har gitt mersmak.

– Håndball er veldig moro, skulle så gjerne hatt et lag å spille på. Det hadde ikke gjort noe for meg om jeg spilte med jenter, bare jeg får spille. Men det beste hadde vært et guttelag, sier Isak.

Ønsker et felles lag i Østre Agder

Vegårsheigutten er ikke eneste hanen i kurven i Risørhallen i disse dager, Oliver Bakken Hagelia (10) fra Tvedestrand, Conrad Moen (11) fra Songe og Johann Olav Santos Pedersen (12) fra Tvedestrand har også meldt seg på håndballskolen.

Bildeserie

Se hvem som boltrer seg med ball i Risørhallen i dag

Guttene har det kjempemoro, men skulle de velge på øverste hylle, ville de gjerne hatt flere gutter tilstede.

Olav Santos Perdersen er klar i sin tale, det burde samarbeides om guttehåndballtilbud i Østre Agder.

– Dere mener Risør, Gjerstad, Vegårshei og Tvedestrand burde ha samarbeidet.

– Det mener i hvert fall jeg, sier Isak Myre.

Tvedestrand har guttelag i 9-årsklassen, 11-årsklasen og 13-årsklassen.


Det kan bli flere håndballskoler

Benedicte Smedby synes det er hyggelig at håndballspillere blir kjent på tvers av kommunegrensene, og at håndballskolen i Risør er et slikt møtepunkt.

Risørs damelag i 3.divisjon har arrangert håndballskolen får å spe på i reisekassen sin. Dugnaden som håndballskolen er har tilført denne kassa nesten 20 000 kroner.

– Barna har hatt det bra, og vi spillerne som er trenere og ledere på håndballskolen har kost oss veldig. Alt i alt, veldig vellykka, sier Benedicte Smedby fra Risør håndballklubb.