Gå til sidens hovedinnhold

Håkon (7) hadde det gøy på dukketeater: – Det var mange rare ting å se på

Forrige torsdag holdt «Petter og dukketeateret» show i Hollenderhagen.

Flere ivrige barn dukket opp og viste stor entusiasme for showet. Håkon på 7 år var en av dem, og fortalte at han synes det var veldig gøy, og at det var mange rare ting å se på.

Drevet med underholdning hele livet

Petter Wiik sto bak dukketeateret, og forteller til AAB at han har drevet med underholdning i alle år. Dukketeateret lagde han for fire år siden.

– Selv så jeg aldri dukketeater som barn, så det var vel en av grunnene til at jeg lagde det. Jeg var 66 år da jeg lagde det, nå er jeg 69, forteller han.

Wiik kommer fra Larvik og holder til vanlig forestillinger i hele landet. Dukketeateret måtte imidlertid settes på vent under pandemien i halvannet år.

– Jeg har blant annet opptrådt på Deichmanske bibliotek og Kulturhuset i Oslo, og holdt flere juleforestillinger. På noen av forestillingene er det flere hundre barn, så da er entusiasmen i rommet svært stor.

Nå er han i gang igjen og ser fram til å reise mer rundt og holde flere shows. Han forteller og at han tar med seg dukketeateret tilbake til Risør senere i sommer.

– I går hadde jeg forestilling i Tvedestrand, og kommer tilbake til Risør senere i juli for å holde enda en forestilling, sa han forrige torsdag.

Kommentarer til denne saken