Som en av de yngste i juniorklassen tok Halvor Sørbø fra Gjerstad en meget sterk femteplass i lørdagens norgescupritt i sykkelcross i Asker.

– Løypa passet meg som landeveissyklist bra, og jeg fant flyten tidlig i rittet. Det var gøy å slå mange svært gode terrengsyklister, sier Sørbø til Aust-Agder Blad.

Sykkelcross er en mellomting mellom landevei- og terrengsykling. I løypa er det satt ut hindre som gjør at deltakerne må bære sykkelen.

– Det er en sabla god treningsøkt. Alt man kan i 40 minutter gjør susen. Jeg er mest med for gøy, men treningseffekten er svært god, sier Sørbø.

Kreftene tok slutt

16-åringen var lørdag snaut to minutter bak pallplassen og hadde drøyt to minutter opp til vinneren. Søndag fulgte Sørbø opp med tolvteplass, tre minutter og 31 sekunder bak vinneren.

– Det gikk helt greit. Jeg kom helt greit ut, og etter et par runder tenkte jeg at «nå trøkker jeg bare skikkelig til». Det holdt dessverre i én runde for lite, og jeg ble mot slutten tatt igjen av mange av de jeg passerte tidligere, oppsummerer Sørbø.

Forrige helg ble for øvrig Halvor Sørbø nummer 16 i et norgescupritt i sykkelcross.

Avslutter kort sesong

Unggutten fra Fiane i Gjerstad, som er elev ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum, avslutter nå det som ble en kort sesong på grunn av koronaviruset. Sesongstarten kom først i slutten av juni.

– Jeg føler meg på en måte litt snytt for mange store muligheter. Formen var bra i år, men så hadde det vært interessant å se hvordan jeg kunne gjort det i Fredsrittet i Tsjekkia, som regnes som et uoffisielt VM, og Radjugentour i Østerrike, sier Sørbø.

– Samtidig har jeg fått mye ut av de få rittene som var i år, så jeg er godt fornøyd med det jeg har fått til. Dette er min hittil beste sesong som syklist, fortsetter han.

Sørbø tok to sølvmedaljer i ungdomsmesterskapet (UM), vant Grenland Petit Prix sammenlagt og yppet seg mot juniorene i norgescupen i løpet av den korte 2020-sesongen.