Gå til sidens hovedinnhold

Halvor (16) avsluttet sesongen med sterkt NC-resultat, men han føler seg litt snytt

Halvor Sørbø (16) har gått glipp av noen store muligheter i år, men han har tilbakelagt seg sin beste sesong så langt.

Som en av de yngste i juniorklassen tok Halvor Sørbø fra Gjerstad en meget sterk femteplass i lørdagens norgescupritt i sykkelcross i Asker.

– Løypa passet meg som landeveissyklist bra, og jeg fant flyten tidlig i rittet. Det var gøy å slå mange svært gode terrengsyklister, sier Sørbø til Aust-Agder Blad.

Sykkelcross er en mellomting mellom landevei- og terrengsykling. I løypa er det satt ut hindre som gjør at deltakerne må bære sykkelen.

– Det er en sabla god treningsøkt. Alt man kan i 40 minutter gjør susen. Jeg er mest med for gøy, men treningseffekten er svært god, sier Sørbø.

Kreftene tok slutt

16-åringen var lørdag snaut to minutter bak pallplassen og hadde drøyt to minutter opp til vinneren. Søndag fulgte Sørbø opp med tolvteplass, tre minutter og 31 sekunder bak vinneren.

– Det gikk helt greit. Jeg kom helt greit ut, og etter et par runder tenkte jeg at «nå trøkker jeg bare skikkelig til». Det holdt dessverre i én runde for lite, og jeg ble mot slutten tatt igjen av mange av de jeg passerte tidligere, oppsummerer Sørbø.

Forrige helg ble for øvrig Halvor Sørbø nummer 16 i et norgescupritt i sykkelcross.

Les også

Da Halvor (16) kom opp på siden gang på gang, forsto storebror alvoret: – Da måtte jeg passe meg

Avslutter kort sesong

Unggutten fra Fiane i Gjerstad, som er elev ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum, avslutter nå det som ble en kort sesong på grunn av koronaviruset. Sesongstarten kom først i slutten av juni.

– Jeg føler meg på en måte litt snytt for mange store muligheter. Formen var bra i år, men så hadde det vært interessant å se hvordan jeg kunne gjort det i Fredsrittet i Tsjekkia, som regnes som et uoffisielt VM, og Radjugentour i Østerrike, sier Sørbø.

– Samtidig har jeg fått mye ut av de få rittene som var i år, så jeg er godt fornøyd med det jeg har fått til. Dette er min hittil beste sesong som syklist, fortsetter han.

Sørbø tok to sølvmedaljer i ungdomsmesterskapet (UM), vant Grenland Petit Prix sammenlagt og yppet seg mot juniorene i norgescupen i løpet av den korte 2020-sesongen.

Les også

Halvor (16) følte seg «pysete». Så knekte han koden som har gjort ham til en av landets aller beste

Les også

Da Halvor (15) og kameratene fikk bank av danskene, fikk de nok og tok grep. Nå renner tilbudene fra Europa inn

Kommentarer til denne saken