Halvor Sørbø fra Gjerstad viste lørdag formiddag at han er landets nest beste temporytter i 16-årsklassen etter å ha tatt UM-sølv på disiplinen i Asker.

– Jeg er ekstremt fornøyd med min første medalje i UM, særlig nå som den kom på tempo. Det er veldig gøy, sier Sørbø til Aust-Agder Blad.

I ungdomsmesterskapet (UM) er landets beste syklister samlet. Det regnes som et uoffisielt NM.

– Det beste jeg har gjort faktisk, svarer Halvor Sørbø på spørsmål om hvordan han rangerer egen prestasjon.

– Dem jeg er foran er veldig gode ryttere som jeg var langt bak i fjor og tidligere år, fortsetter 16-åringen.

Tok ut alt han hadde

Likevel visste Sørbø at det var muligheter for å tråkke inn til en pallplass på det 20 kilometer lange temporittet hvis han hadde en god dag.

Han kunne lite gjøre med gullvinner Simen Evertsen-Hegerberg fra Stavanger CK, som vant med 40 sekunder ned til Sørbø. Gjersdølingen var tolv sekunder foran bronsevinner Fredrik Fjærli fra Asker CK.

– Jeg følte meg veldig bra. Underveis i rittet fikk jeg sekunderinger, og det viste seg at var med og kjempet om pallplassene, og i siste bakke før mål fikk jeg beskjed om at jeg lå an til andreplass. Da kunne jeg ikke gjøre annet enn å ta ut alt jeg hadde, oppsummerer Sørbø.

Søndag går sesongens første fellesstart for Sørbø når UM ruller videre. Med full klaff tror Sørbø at han kan klatre helt til topps på podiet.

To sjuendeplasser

Halvor Sørbø var ikke eneste gjersdøling som deltar på helgens UM i Asker.

I tolvårsklassen ble Ole Jørgen Hafredal nummer sju på temporittet, før han tok samme plassering på fellesstarten senere samme dagen.

Erling Gryting Hafredal kom på 22. plass i 14-årsklassen. I samme klasse fulgte Noah Libekk Haugen på 25. plass. I likhet med Sørbø kommer fellesstarten på søndag for storebror Hafredal og Haugen.

Magnus Sørbø (18) skulle syklet det danske etapperittet Randers Bike Week fra torsdag til søndag, men etter stor økning i smittetallene i den delen av Danmark, droppet gjersdølingens lag, Ringerike SK, planene. Neste ritt blir i stedet NM på Ringerike lørdag 22. august.